Какъв е този часовник, красив е | webcafe.bg
Webcafe

Какъв е този часовник, красив е

webcafeМирослав Спасов
17.08.2015, 11:14 (обновена 20.08.2015, 07:52)

1 от 8 снимки Назад Напред

Garmin Vivoactive

Снимка: © Garmin.com

"Какъв е този часовник, красив е" - притежателите на смарт часовници рядко чуват нещо подобно, да не говорим за потребителите на спортни часовници с GPS. С Garmin обаче нещата стоят по друг начин просто, защото смарт часовникът на Garmin Vivoactive e красив - има едновременно стилен дизайн, спортен дух, дълъг живот на батерията и това не остава незабелязано.

Звучи невероятно от българската ни перспектива, но в Германия устройства, които мерят крачките и други спортни активности вече се субсидират от някои здравни каси? Обездвижването е хипер проблем за модерното ни всекидневие, в което виртуалната реалност е поела контрол над живота ни. Затова всичко, което може да ни размърда, е високо ценено, включително и от медицината.

Ходенето е най-добрият спорт и нито една крачка не трябва да се спестява. Активните хора правят над 10 -13 хиляди крачки на ден. Пасивните между 3 000 и 5 000.

Има много начини човек да си премери крачки и най-безсмленият от тях е да опитва да ги брои и изчислява. Смартфоните имат приложение за отброяване на крачки, но ако все пак човек не иска да е залепен за телефона си, може би по-добрият начин е да си купи часовник или гривна за фитнес.

Днес ще ви представим Garmin Vivoactive

"Какъв е този часовник, красив е" -  притежателите на смарт часовници рядко чуват нещо подобно, да не говорим за потребителите на спортни часовници с GPS.

С Garmin обаче нещата стоят по друг начин просто, защото смарт часовникът на Garmin Vivoactive e красив - има едновременно стилен дизайн, спортен дух, дълъг живот на батерията и това не остава незабелязано.

Vivoactive е отчасти часовник, отчасти "регистратор" на активности и също така спортен часовник с GPS, достоен за претенциите на професионален атлет.

Свързва се със смартфон през Bluetooth и оповестява всяко събитие, което приема телефона - вибрира и визуализира входящите обаждания, смс-те, мейлите, записите в календара и дори чата във Фейсбук.

Така докато човек е на бизнес среща няма нужда да вади телефона си, за да проверява например дали има смс от системата за паркиране, всичката необходима информация идва на китката ви, придружена от деликатна вибрация.

Същата вибрация може да се настрои като аларма за сутрешно събуждане. Когато лягате, слагате часовника в режим "сън" - така ще имате запис от нощта: колко дълго сте спали, въртели ли сте се докато спите и др.

Vivoactive е представител на следващото поколение устройства - такива, които носим по себе си, а не просто преносими.

Vivoactive има "магазин" за приложения, който се нарича Connect IQ. Сред вградените активности са бягане, колоездене, плуване, голф и ходене. От Connect IQ  можете обаче да изтеглите и други, както и да смените изгледа на човека. Това е голяма тема, която засега оставяме настрана.

Две огромни предимства - батерията държи седмици(!), което на фона на показателите на другите смарт часовници е впечатляващо и на-вече крайно удобно.

Vivoactive ви помага да излезете и от едно често срещана и досадна ситуация - човек си забравя някъде телефона и досадното "звънни ми" просто става с една команда към часовника. Определяме като хиперполезна функцията за звуково повикване на телефона ви.

От Connect IQ можете изтеглите подобно приложение и за намиране на автомобила ви.

Часовникът има два бутона - един вляво и един вдясно, който се води основен.

С десния бутон извиквате главното меню, където са спортните активности - бягане, колоездене и т.н.

Екранът е с добра разделителна способност, така че и при  пряка слънчева светлина се вижда идеално.

Навигирането в менюто става през тъч скрийна. Подобно на андроид и тук има капацитивни бутони "back" и "menu".

Левият бутон осветява дисплея - също като на електронните часовници от едно време,

Garmin са известни със своите GPS-и - ключово предимството и за Vivoactive, който мери свръх прецизно разстоянието, което притежателят му минава.

Освен това можете да задавате цели за деня - а часовникът да ви подсеща с виртуален ритник и надпис "move" (движи се). Ако и това ви се вижда много, тогава доверете се на целите, които Vivoactive задава автоматично - заслужават внимание.

Цената на часовника 489 лв. с ДДС. Ако го поръчате онлайн можете да ползвате и 5% отстъпка.

Oще: fitbit  garmin  garmin vivoactive  vivoactive  vivofit  вивоактив  гармин  смарт часовник  фитнес гривна  фитнес часовник 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.