Тюленът, който отбягва хората | webcafe.bg
Webcafe

Тюленът, който отбягва хората

webcafeLifecafe
11.09.2015, 12:31 (обновена 04.11.2015, 17:27)
джоел ламбърт

Снимка: © Getty Images

Джоел Ламбърт постъпва във флота на 22-годишна възраст през 1998 г. Изкарва определяния като брутален BUD/S курс за подбор на екипите на "морските тюлени" и после 10 години е "тюлен"

Бившият морски тюлен Джоел Ламбърт има необикновена работа: изкарва си прехраната като отбягва хората. Обучен в най-различни тактики и кален в смъртоносни мисии, той се чувства у дома си в джунглата и пустинята.

Поредицата на Discovery Channel "Manhunt" се завръща с ексклузивен втори сезон, който започва от 13 септември. Както в първата част, която стартира миналата година, така и в новите епизоди главно действащо лице ще бъде безстрашният авантюрист Джоел Ламбърт.

Миналия сезон преследването беше диво - видяхме Ламбърт да бяга из джунглите на полуостров Батаан, да слага димки и капани, да се бори с дехидратацията, тайфуни и дъждове.

Правилата на играта в новия сезон ще бъдат същите: Джоел ще разполага с 36 часа за бягство, манерка с вода и минимални запаси.

Ламбърт ще бъде спускан на предварително определено място в различни държави по света, като по следите му ще тръгнат елитни военни или полицейски части на съответната държава.

Американецът постъпва във флота на 22-годишна възраст през 1998 г. Изкарва определяния като брутален BUD/S курс за подбор на екипите на "морските тюлени" и после 10 години е "тюлен". Преди да напусне армията в продължение на 2 години работи като инструктор на бъдещите "тюлени".


Изпращан е на военни мисии на места като Афганистан и Косово.
Планирал е и е взел участие в повече от 20 военни мисии. Тренирал е много свои колеги и персонала на международни специални части от Сингапур, Тайланд, Гърция, Египет, Германия, Холандия и Естония.

Обучаван е за битки в затворени помещения. Той е професионален гмуркач, както и професионален парашутист при свободно падане. Джоел е участвал и в холивудски блокбъстъри като "Аmerican Sniper" и "Transformers".

"Ситуацията диктува поведението ти, а ситуацията винаги се променя. Има едно правило - правилото на тройките: човек може да оцелее 3 минути без въздух, 3 часа без защита за тялото си, 3 дни без вода и 3 седмици без храна. По това човек може да се ориентира какво да прави, ако се окаже, че е в ситуация да се бори за оцеляването си", казва Ламбърт.

В 21 ч на 13 септември Джоел Ламбърт се завръща в "Manhunt", за да се превърне отново в плячка за най-добрите преследвачи. В премиерата за този сезон той се оказва във влажните и блатисти южни части на САЩ, преди най-добрите мъже и ловни кучета на Южна Каролина да започнат да го преследват.

После преминава към Мексико, за да предизвика експертите по търсене на бегълци и наркотрафиканти, след което отива при племето маори в Нова Зеландия. В Монголия номадски ловци използват орел, който да им помогне при залавянето на човешката им плячка. Кулминацията е в Шотландия, където уменията за оцеляване на Джоел са поставени на изпитание за пореден път.

Oще: discovery  discovery channel  manhunt  джоел ламбърт  дискавъри ченъл  менхънт  тюлен 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.