Red Bull FLUGTAG очаква проектите за прототипи на летателни апарати до 25 април | webcafe.bg
Webcafe

Red Bull FLUGTAG очаква проектите за прототипи на летателни апарати до 25 април

Sportcafe
01.04.2016, 13:18 (обновена 02.04.2016, 09:29)
flug

На 2-ри юли новооткритата обществена зона на Пристанище Варна ще се превърне в поле за изява на изобретатели, които да покажат какви забавни, уникални, самоделни, безмоторни машини за летене, са успели да измайсторят.

Запиши се, изчакай инструкции за действие, изпрати скицата си, участвай!

Red Bull FLUGTAG очаква гениите, лудите глави и мечтателите в България да реализират смелите си идеи за хвърчащи апарати, с които след това да се включат в незабравима надпревара за въображението, щурите идеи и конструкторската мисъл.

На 2-ри юли новооткритата обществена зона на Пристанище Варна ще се превърне в поле за изява на изобретатели, които да покажат какви забавни, уникални, самоделни, безмоторни машини за летене, са успели да измайсторят.

Търсят се конструктори, майстори, хора с голямо въображение и смели идеи, които с лекота си представят как изглежда машината, с която биха полетели и които са готови да я представят по най-атрактивния начин пред публика и жури.

До 25-и април специалната комисията на Red Bull FLUGTAG очаква всички проекти за прототипи на летателни апарати.

Преди да изпратят проектите си обаче, всички смелчаци трябва да оповестят желанието си за участие, като се запишат. По този начин екипът на Red Bull FLUGTAG ще разбере къде и колко щури гения се крият из България. Ето какво трябва да направят бъдещите участници:

-  Попълват формата за регистрация на www.redbullflugtag.bg или пускат имейл до екипа на адрес: info@redbullflugtag.bg;

-  Екипът на Red Bull Flugtag връща по пощата инструкции и бланка за представяне на проекта;

-  Отборът изпраща обратно пакет с проекта си на адрес: п.к. 140, 1113, гр. София;

Изобретателите, които са „вдигнали ръка” за участие, ще получат от Red Bull специална кутия за мечтатели, в която ще намерят още по-подробна информация за правилата на състезанието, примери и прототипи от предишни състезание, и вдъхновение за създаването на най-смешния и нестандартен летателен апарат.

Очаква се участниците да подготвят скиците на проекта си и да ги изпратят на посочения адрес. Специална комисия на Red Bull FLUGTAG ще избере измежду всички изпратени скици 40-те най-добри, които ще се състезават в надпреварата на 2-ри юли.

Всеки изобретател-гений трябва да събере отбор от общо петима щури гения (като брои и себе си). Един от тях трябва да се нагърби с отговорната задача да бъде пилот на най-невероятното изобретение, виждано някога в България, а останалите трябва да се превърнат в най-креативния наземен отбор, събиран изобщо. Пилотът трябва да е навършил 18 години, а останалите четирима члена на отбора трябва да са най-малко на 16 години.

Red Bull FLUGTAG очаква проектите за прототипи на летателни апарати до 25-ти април

(За въпроси: тел. 0700 207330700 20733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни (без допълнително увеличение на тел. услуга)

Надпреварата води началото си още от 1992 година, когато във Виена първите 43-ма пилоти представят атрактивните си летателни апарати с полети над Дунава. Те слагат началото на едно от най-зрелищните състезания в света.

През 1999 г. е първото издание на FLUGTAG извън немскоговорящите държави. То се провежда в Дъблин и събира 10 000 души зрители. На следващата година – 2000, надпреварата „каца” и отвъд океана и предизвиква изобретателите в Чикаго.

През 2003 г. 350 000 зрители се събират на едно място в Хайд парк, Лондон, за да наблюдават „Денят за летене”.

50-то юбилейно издание на FLUGTAG е през 2005 г. и се провежда в Братислава, Словакия, а 75-то шоу през 2008 г. дава крила на полския град Познан.

Рекорд за най-дълго разстояние, прелетяно с апарат, създаден специално за FLUGTAG, е поставен в Св.Пол, Минесота от отбор „Освободителят” – 63.09 метра. Не остава ненадминат обаче.

20 години след като първите мечтатели политат във Виена се случва и второто летателно чудо. В Майнц, Германия през 2012 г. е отбелязан новият рекорд по дължина на полета – 69.79 м.

78.64 м е рекордът за най-дълъг полет по време на FLUGTAG, ненадминат и до днес. Той е поставен през 2013 г. от отборът на „The Chicken Whisperers” в Лонг Бийч, Калифорния през 110-хилядна публика.

Oще: flugtag  red bull  red bull flugtag 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.