Две български клиники стават част от международната организация на медицински центрове на FIFA | webcafe.bg
Webcafe

Две български клиники стават част от международната организация на медицински центрове на FIFA

Sportcafe
05.10.2015, 12:51 (обновена 05.10.2015, 13:09)
FIFA  Medical Centres of Excellence

Българските медицински центрове ще получат сертификат за членство във FIFA Medical Centres of Excellence на официална церемония в София през октомври

“Спортсклиник Еуровита” и “Специализираната болница за активно лечение по травматология , ортопедия и спортна медицина "Проф . Д р . Димитър Шойлев" единствените на Балканите с акредитация от FIFA Medical Centres of Excellence

Две български клиники - “Спортсклиник Еуровита” и “Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р. Димитър Шойлев" получиха най-голямото признание в света на спортната медицина - членство в организацията FIFA Medical Centres of Excellence.

Медицинските заведения кандидатстваха в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипът от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация.

Усилията на директорите на клиниките - д-р Иван Василев, д-р Бисер Бочев и д-р Георги Дамянов бяха подкрепени и от президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, като признание за дългогодишното партньорство между здравните заведения и футболната федерация.

Доктор Бисер Бочев от “Спортсклиник Еуровита” сподели, че подобно начинание би било немислимо без усилията на всички служители на клиниките, както и безпрекусловната подкрепа и помощ от страна на футболния съюз в посока лобирането за българските медицински центрове.

Голямото признание за “Спортсклиник Еуровита” и “Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина "Проф. Д-р. Димитър Шойлев" затвърждава позициите на двете клиники като водещи в лечението и превенцията на спортни травми и единствените на Балканите, акредитирани от FIFA.

“За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви д-р Василев.

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински центрове за спортна медицина и към момента в нея членуват 33 клиники в цял свят. FIFA акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина и всички клиники преминават през строга процедура за подбор и постоянен контрол.

Българските медицински центрове ще получат сертификат за членство във FIFA Medical Centres of Excellence на официална церемония в София през октомври, когато ще бъдат посетени от представители на международната централа на FIFA.

Членството в организацията дава възможност за обмяна на познания, контакти и добри практики с най-добрите специалисти в световен мащаб и възможност за българските клиники да допринесат за развитието на световната спортна медицина

Oще: fifa medical centres of excellence  д-р бисер бочев  д-р георги дамянов  д-р иван василев  проф . д р . димитър шойлев  спортсклиник еуровита 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.