Бързай бавно, когато си в метрото | webcafe.bg
Webcafe

Бързай бавно, когато си в метрото

webcafeAd блок
03.02.2017, 14:33 (обновена 09.02.2017, 19:21)
kindle

Снимка: © Getty Images

Ако и на теб ти се е случвало да се загубиш в книга, докато пътуваш в метрото, сега имаш шанса да преминеш от хартия към електронен четец. До 19 февруари 2017 г. притежателите на карта Visa могат да спечелят осмо поколение Amazon Kindle 6 Glare.

Часът беше 18:30 точно. Съвсем обикновен час в делничен ден. Но не и за Лора, която имаше полет след точно два астрономически часа и вече закъсняваше с опаковането на багажа.

Сгъна последните тениски и щом ги сложи в куфара, започна да изброява наум: "Дънки, ризи, блузи, чорапи, бельо, козметични продукти, мокри кърпи, четка и паста за зъби, пари в брой, дебитна карта, комплект за първа помощ, фотоапарат, дъвки и книга за полета...".

Лора продължаваше да прехвърля списъка в главата си докато заключваше входната врата и пое в посока към метрото.

Напрежението от закъснението се увеличаваше, а тя най-мразеше това усещане.

На входа на метростанция Сердика се случи нещо неочаквано. Лора установи, че в бързината е забравила да вземе български пари в брой и в момента разполага със солидно количество валута, която, обаче, не й вършеше никаква работа.

Започна трескаво да се оглежда за обменно бюро или някой познат, който да й услужи с монети, но такива не се появяваха пред очите й. Секунди преди да изпадне в паника, Лора се сети - беше си взела дебитната карта.

И тогава го видя - чисто нов POS терминал за самообслужване. Приближи се до него, отне й точно 3 минути да го разгадае и да купи с карта първия в живота си билет за метро.

Десет минути по-късно на перона от гърдите на Лора излетя голяма въздишка на облекчение - макар и с леко закъснение, тя щеше да успее да навреме за летището.

Във вагона нямаше много хора и Лора се настани в средата на седалките и се приготви за бързото пътуване до летище София.

Осени я мисъл - да почете малко, за да успокои напрегнатия си ум и да се приготви за тричасовия полет. Отвори куфара и я видя най-отгоре - последното заглавие на любимия й автор, книга, която купи само преди седмица по повод пътуването.

Разтвори ухаещите на пресен печат страници и съзнанието й потъна в разказа. Това, което Лора не знаеше е, че се возеше в грешната мотриса и заради тази така увлекателна книга щеше да изпусне моментa, в който трябва да се прехвърли на правилния влак към летището...

Ако и на теб ти се е случвало да се загубиш в книга, докато пътуваш в метрото, сега имаш шанса да преминеш от хартия към електронен четец.

До 19 февруари 2017 г. притежателите на карта Visa могат да спечелят осмо поколение Amazon Kindle 6 Glare.

За участие в седмичната томбола за наградата е достатъчно закупуването на билет за метрото или зареждане на електронна карта за 10 пътувания с карта Visa. Електронното разплащане трябва да се извърши на един от терминалите за самообслужване на Уникредит Булбанк на определени станции в софийското метрото, а използваната карта Visa да е издадена преди началото на промоционалния период.

Повече за промоцията и официалните й правила ще откриете на www.visabg.com

Oще: kindle  pos терминал  visa  visa card  виза  дебитна карта  електронен четец  карта виза  картодържатели  кредитна карта  метро  пътуване в метрото  разплащане по електронен път  софия  четене на книга  четец 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.