Да плащаш с едно „дай пет“ | webcafe.bg
Webcafe

Да плащаш с едно „дай пет“

Ана ДинковаАна Динкова
23.11.2017, 15:02 (обновена 24.11.2017, 18:27)
Райфайзенбанк аксесоари за плащане

Снимка: © Вихър Ласков, Webcafe

Не е виц или шега, а аксесоари за безконтактно плащане

Не, не преносно, съвсем буквално вече можеш да плащаш с едно здрасти, гепи или дай пет. И не, не е виц, майтап или модернистична градска легенда, а реалността на аксесоарите за безконтактно плащане на Райфайзенбанк.

Замисляли ли сте се колко време на ден ви отнема чакането на опашки пред каси, банкомати, бензиностанции, квартални магазинчета, клек-шопове, супермаркети и дори в луксозни бутици?

Направих си експеримента да преброя колко минути на ден ми отнема чакането, за да платя, ето и разбивката:

Рано сутринта, редом с тълпа ученици в кварталния магазин, за да си купя мляко: 7 минути.

На бензиностанцията, за да заредим с бензин: 12 минути, защото освен плащанията на сметки имаше и двоумене на хората на опашката дали да пият кафе и дали да си купят кроасан или не...

Плащане на сметката ми на обяд: около 10 минути, докато ми донесат сметката и 6 докато ми върнат ресто.

Следобедно купуване на шоколад: 4 минути.

Пазар в кварталния магазин: около 5 минути.

Покупка на витамини в аптека: 3 минути опашка и още поне 5 минути в търсене из чантата ми на стотинки, за да сглобя точна сума - не можеха да ми върнат.

ОБЩО: 46 минути, в които можех да чета, да тичам в парка, да играя на Монополи с дъщеря ми или да омеся домашни сладки. Пропилени 46 минути във висене на опашки.


За тези като мен, за които времето е най-ценното нещо на света, има улеснение при плащанията - безконтактното плащане с умни аксесоари!

Всички клиенти на Райфайзенбанк, които притежават  кредитна карта RaiCARD Fix, могат  да получат  някой от рационалните аксесоари за безконтактно плащане - безплатни до края на година. Към момента двата аксесоара, които банката предлага в различни цветове, са гривна за ръка или портмоне-ключодържател, в които се слага микрокарта, „вързана" към сметката на кредитна карта RaiCARD Fix на клиента.

Аксесоарите са леки и удобни и позволяват да отидете на кино само с гривна, телефон и ключа от вкъщи. Идеални са за онези моменти, в които искате да напазарувате набързо, да не се налага да носите дамската си чанта (за дамите) или да тъпчете портфейла си в джоба (за господата).

Предвид какафонията и приготовленията за коледните празници, чакането на опашки пред касите, търсенето на точна сума, 25 стотинки или 5 и 50, този безконтактен начин на плащане улеснява значително всеки, който е тръгнал на шопинг-поход. Удобството е несравнимо, защото можете да си спестите дори жестовете на вадене на портмонето от джоба или чантата и след това вадене и прибиране на карта. Изобщо - идеалният начин на плащане за всякакви покупки и забързани хора с нула търпение.

С микрокартата, която се помещава в аксесоарите, могат да се правят безконтактни плащания на ПОС терминал в търговски обекти и на банкомат, като до безконтактното устройство се допира аксесоарът, в който предварително е поставена микрокарта. Сигурността на продукта се гарантира напълно, защото аксесоарът не напуска ръката ви, като за плащания на суми в размер, по-голям от 25 лв., се изисква и въвеждане на ПИН код, но при по-малките суми плащането става буквално с едно „помахване".

Освен улеснение при самото плащане чрез жест с ръка, при всяка покупка с аксесоарите клиентите на Райфайзенбанк продължават да трупат и бонус-точки в програмата за лоялност на банката.Подробности как да кандидатствате за RaiCARD Fix можете да научите тук.

Ако в търговските обекти имаше каси, предназначени само за безконтактно плащане или повече хора използваха именно този метод, вместо да ровят за точни пари, стотинки и да чакат прекомерно, то онези 46 минути от по-горния експеримент щяха да бъдат напълно спестено време.


Още от Ad блок