Тайната на добрия пробиотик | webcafe.bg
Webcafe

Тайната на добрия пробиотик

webcafeAd блок
13.05.2019, 17:27 (обновена 15.05.2019, 17:05)
lactoflor

Защо е добре да пием български пробиотици

В организма на човек в зряла възраст има около 1.5 - 2 кг живи бактерии от над 1000 вида. Ключова роля за баланса и здравето играят представителите на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите. Всички те се характеризират с видово разнообразие в чревния тракт спрямо географския регион, начина на живот и хранене.

На Балканите естествено ферментиралите храни, богати на полезни микроорганизми, са задължителен елемент от дневното меню. От векове наред битът на българите включва собствено производство и консумацията на кисело мляко, бяло саламурено сирене, кашкавал и др. и на това се е отдавал големия брой дълголетници, живели по нашите земи.

Защо е полезен българският пробиотик?

След направени изследвания в началото на XX век се установява, че белтъчните вещества в дебелото черво загниват, ставайки токсични и вредни за човека. Те се абсорбират от организма и предизвикват промени в тъканите, като старчески изменения. Вредното въздействие на гнилостните микроорганизми може да се премахнат чрез постоянно заселване на лактобацили в чревния тракт. Полезната бактерия Лактобацилус булгарикус е кръстена именно на нашата страна, в която за първи път е открита и използвана.

Как да изберем правилния пробиотик и защо да изберем Lactoflor Bioplus?

Лошият начин на живот и хранителни навици на населението, от една страна, и нарастващата информираност на хората - от друга, обуславят огромния интерес към пробиотичните продукти в световен мащаб, което провокира пазара да отговори с още по-голямо предлагане. Затова нека разгледаме основните критерии и характеристики, по които можем да изберем качествен пробиотик.

1. Състав

Има данни от различни части на света, които доказват разликите в състава на полезната чревна микрофлора, съответстващи с храната и географския регион. Затова една мултибактериална формула ще е по-ефикасна, ако съдържа онези бактерии от природата на даденото място, на което живеем. Продуктите от гамата Lactoflor Bio Plus съдържат микроорганизми изолирани от различни екологично чисти райони в България и са част от голямата микробна колекция на Lactina.

При избора също е важно да следите продуктът да съдържа бактериални щамове, които работят синергично. Предложените щамови комбинации са точно такива и е клинично доказано, че действат на определени състояния.

 

  • В състава на капсулите участват двата уникални български щама L. bulgaricus LKZ/200 (изолиран от кръвен здравец) и L. rhamnosus LLR-1. Кръвният здравец действа имунистимулиращо и потиска развитието на Candida и Escherichia coli. BioPlus капсули съдържа още Lactobacillus acidophilus LLA-10, Streptococcus thermophilus LST-229, Bifidobacterium bifidum LBB-02, Bifidobacterium longum LBL-01 и Bifidobacterium infantis LBI-04, а таблетките - Lactobacillus bulgaricus LKZ-200, Lactobacillus rhamnosus LLR-L1 и Streptococcus thermophilus LST-229.
  • Продуктите Lactoflor Bio Plus съдържат също пребиотик инулин, осигуряващ необходимия дневен прием на фибри, които не се усвояват от човека, но са ценен хранителен източник за пробиотичните микроорганизми и спомагат за тяхното размножаване.
  • Продуктите Lactoflor Bio Plus са натурални, не съдържат добавени консерванти, оцветители, подсладители и генно-модифицирани организми.

 

2. Производител

Лактофлор е първият български пробиотик, разработен от Кенди Фарма - лидер в производството на пробиотоци в България - известен с научния екип, биотехнологичен капацитет и сертификати по най-високите международни стандарти.

3. Бионаличност

Това означава количеството живи бактерии, достигнали до червата.

Дозовата единица, в която се предлага един пробиотичен продукт трябва да бъде такава, че да осигури стабилността му във времето. Lactoflor Bio Plus капсули съдържа стомашно-устойчиви DR капсули, които запазват своята цялост в стомаха, като по този начин предпазват пробиотичните микроорганизми от агресивната стомашна среда и освобождават съдържимото си едва, когато попаднат в червата, където бактериите могат да проявят своята благоприятна биологична активност. Концентрацията на пробиотичните микроорганизми в Lactoflor Bio Plus капсули и таблетки е достатъчно висока, че да осигури необходимия дневен прием с 1-2 капсули / таблетки на ден, с което значително улеснява потребителя.Важно! Необходимо е пробиотиците да се взимат по-дълго време (не само 7-14 дни), за да могат "добрите бактерии" трайно да се населят и чревната микробиота да се балансира и подобри.

 

  • Lactoflor BioPlus капсули - синбиотик, който възстановява баланса на чревната микробиота и е подходящ за превенция и продължителен прием (60 капсули)
  • Lactoflor BioPlus таблетки - синбиотик за смучене за стомашно-чревен комфорт и хигиена на устата. Съдържа изомалт - за предотвратяване образуването на плака и кариеси в устата, и се бори с лошите бактерии. Вкусен и любим на децата, подходящ за тях, както и за диабетици.

 

Oще: lactoflor bioplus  български пробиотици  пробиотици  пробиотици и пребиотици  синбиотик  синбиотици 


Още от Ad блок