Официална позиция на "Булгартабак-Холдинг" АД | webcafe.bg
Webcafe

Официална позиция на "Булгартабак-Холдинг" АД

webcafeПлатено съобщение
05.04.2016, 15:58 (обновена 06.04.2016, 16:10)
булгартабак

Снимка: © webcafe.bg

Булгартабак: Всички следприватизационни задължения са изпълнявани стриктно, в срок и без каквито и да са нарушения

Във връзка с продължаващите опити за публично дискредитиране на "Булгартабак" от страна на някои медии и браншовите синдикати на КНСБ и КТ „Подкрепа", заявяваме следното:

Дружеството "София-БТ" е отправило до своите работници и служители общо 312 предложения за прекратяване на трудови договори срещу изплащане на обезщетения, като към днешна дата 307 предложения са приети.

Прекратяването на трудовите договори се извършва в пълно съответствие с трудовото законодателство и с условията на колективния трудов договор, като опитите на някои медии да манипулират общественото мнение и да създадат напрежение в структурата на холдинга обслужват единствено интересите на техните собственици и нямат никакво обективно основание.

На дружеството „София-БТ" бяха извършени проверки от страна на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, като резултатът от проверките бе обявен публично. Заявяваме, че временното преустановяване на дейността на „София-БТ" не представлява нарушение на приватизационния договор, като противно на медийните спекулации, основните производствени мощности не са „изнесени", а се намират и към момента на територията на фабриката.

В допълнение, през целия период на следприватизационния контрол, всички следприватизационни задължения са изпълнявани стриктно, в срок и без каквито и да са нарушения.

Искаме да заявим също, че „Булгартабак Холдинг" е изцяло частна компания, а частната собственост е неприкосновена според Конституцията, поради което не приемаме опитите на отделни политици, печатни и електронни медии и синдикални организации да се наместват грубо в оперативната дейност на компанията.

Нито една частна българска компания не е била подлагана на подобен натиск, който очевидно има за цел да спре нейното развитие, както и да създаде изкуствено сътресение в един цял отрасъл от икономиката на страната ни. Не бива да се забравя, че и след прекратяването на трудовите правоотношения с работниците и служителите на „София-БТ", в дружествата от групата на "Булгартабак" ще продължат да работят повече от 4000 души, а дейността на компанията ще продължи да осигурява поминък на десетки хиляди български тютюнопроизводители.

Не бива да се забравя също, че „Булгартабак" е бил винаги и ще продължи да бъде изряден данъкоплатец, един от най - големите в страната.

Призоваваме да бъде преустановена продължаващата негативна медийна кампания срещу „Булгартабак", тъй като тя обслужва единствено интересите на скритите зад тези медии олигархични кръгове, а това не са интересите на българското общество.

Oще: агенция за приватизация  булгартабак  приватизация  софия - бт  съкращения в булгартабак  цигари 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.