Bee Smart Technologies със силен старт на The Venture | webcafe.bg
Webcafe

Bee Smart Technologies със силен старт на The Venture

AdCafe
20.05.2016, 16:34 (обновена 20.05.2016, 21:13)
bee smart

Снимка: © Chivas Regal

България е на осмо място от 27 участници в световния конкурс за социално предприемачество след първата седмица на гласуване. Дайте своя глас за българския стартъп Bee Smart Technologies

Излязоха първите седмични резултати от напреварата за проекти, които могат да променят света. Българският представител Bee Smart Technologies заема осмо място от 27 участници от цял свят.

Значителният брой гласове, които са регистрирани за младите родни предприемачи по време на първата седмица на гласуване, изглежда потвърждават мнението, че тяхната идея е една от най-значимите сред финалистите тази година.

Bee Smart Technologies са разработили софтуер, който позволява на пчеларите да следят състоянието на пчелите в кошера и да вземат своевременно мерки за справяне с евентуални проблеми. Намаляването на високата смъртност сред тези насекоми е буквално от жизнена важност - без тях ще загубим 30% от храната, която слагаме на масата си.

Основателят на компанията Сергей Петров изрази силна радост от резултатите:

"Всеки от гласовете, които получихме през първата седмица, означава 1.4 долара директно финансиране за проекта ни. Всеки глас за нас е глас за пчелите".

Той заяви, че през следващите седмици планира да разшири обхвата на кампанията, привличайки нови партньори, клиенти и поддръжници на каузата за спасяването не пчелите.

The Venture подкрепя разбирането на новото поколение потребители, които вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто.

Социалната промяна не може вече да разчита единствено на усилията на правителства и неправителствените организации, но и на предприемачите.

След успешната първа седмица, 29-годишният Сергей е зареден с оптимизъм, че хората виждат в българския финалист в конкурса реален потенциал да създаде позитивна промяна в света и си поставя още по-високи цели:

"Искаме да влезем сред първите пет в класирането".

Всеки, който желае да им помогне да постигнат това, има възможност да гласува веднъж седмично за Bee Smart Technologies.

За да научите повече за конкурса и да пуснете своя глас, посетете профила на финалистите на The Venture.com и фейсбук страницата на Chivas Regal.

 

 

 

Oще: bee smart technologies  chivas  chivas regal  regal  the venture  български стратъп  мед  пчели  сергей петров  финал  финалист 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.