Бягаме за океаните с adidas между 8-ми и 16-ти юни | webcafe.bg
Webcafe

Бягаме за океаните с adidas между 8-ми и 16-ти юни

webcafeAd блок
04.06.2019, 11:38 (обновена 04.06.2019, 16:49)

1 от 5 снимки Назад Напред

run for the oceans

Снимка: © adidas

Тази година глобалното движение ще обедини още повече бегачи

През 2018 година adidas даде старт на глобалното движение Run For The Oceans, което обедини почти един милион бегачи от целия свят и сърба 1 милион долара за дългогодишния си партньор Parley.

Средствата са помогнали директно за образованието на 100 000 младежи от програмата Parley Ocean School и техните семейства, живещи в крайбрежните региони, силно засегнати от замърсяването с пластмаса. Като част бяха създадени и 5 милиона чифта спортни обувки от рециклирана пластмаса от океаните.

През 2018 година България се нареди на 51-во място сред всички държави, включили се в движението, с избягани над 9 000 километра.

Всеки може да се включи в глобалното движение Run For The Oceans като инсталира приложението Runtastic, регистрира се, и се включи в предизвикателството Run For The Oceans. Всеки километър е от значение.

Общността на бегачите adidas Runners Sofia също ще бъде част от инициативата. Независимо дали напреднал или начинаещ бегач без никакъв опит - капитаните и треньорите на общността са подготвили различни по натовареност бягания. На Световния ден на океаните 8-ми юни от 10:00 часа на стадион „Васил Левски", Fit City adidas ще очаква всички, който искат да помогнат в борбата за спасяване на океаните от замърсяването с пластмаса.

Тази година глобалното движение ще обедини още повече бегачи, за да достигне целта от 1.5 милиона долара дарение. За всеки километър, избяган, между 8-ми и 16-ти юни adidas ще дари 1 долар на програмите на Parley Ocean School, като инвестицията ще бъде насочена към следващата фаза на развитие и старт на платформата за млади активисти на Parley.

С основната цел да привлече още повече млади хора и да провокира дълготрайна промяна в поведението на хората, платформата ще разполага с дигитална програма, която ще даде достъп до умения, различни инструменти и знания, нужни за опазването на океаните.

Тя също ще бъде и дигиталното пространство, където активистите ще могат да се събират, обменят идеи и да имат достъп до събития и комуникация с ментори.

Кризата със замърсяването с пластмаса, с която се сблъскваме, се развива с критични темпове. Нужно е да осъзнаем, че имаме ежедневно влияние с пластмасата, която използваме и хвърляме.

Всяка минута еквивалента на камион за боклук с пластмаса се изхвърля в океаните и до 2050 година ще се сблъскаме с реална ситуация, в която в морето ще има повече пластмаса, отколкото риба. През 2016 година adidas създава първите продукти от рециклирана пластмаса от океаните и две години по-късно произвежда 6 милиона чифта спортни обувки adidas x Parley, като сега целта 11 милиона чифта.

Сирил Гутч, Основател и Изпълнителен директор, Parley for the Oceans споделя: „ Run For the Oceans" е чудесна възможност да обърнем внимание на океаните. Това е инициатива, чрез която бегачите имат възможност да се обединят и да посветят времето и енергията си, за да генерират инвестиция, насочена за спасяването на океаните. Тази година това е новата ни платформа за активисти - глобалната сцена за следващото поколение талантливи млади хора и лидери.

Като гласът на бъдещето, новото поколение е съставено от най-убедителните учители и най-добрите посланици, които да образоват родители си, индустрията, лидерите и политиците. Младите са най-голямата надежда, защото са водени от най-силната мотивация - собственото си оцеляване.

Няма как да сме по-благодарни на нашия партньор adidas, който ни позволява да развиваме инициативата и да я превърнем с ураган на промяната."

Присъединете се към Run For The Оceans между 8-ми и 16-ти юни от всяка точка на света или бягайте с adidas Runners Sofia на 8-ми и 15-ти юни от 10:00 часа на Национален стадион „Васил Левски", Fit City.

Намерете повече информация за adidas Runners Sofia и глобалното движение Run For The Oceans във Facebook.

#RunForTheOceans

Oще: adidas  run for the oceans  адидас  бягане  пластмаса 


Още от Ad блок