Акцент в Нощта на музеите | webcafe.bg
Webcafe

Акцент в Нощта на музеите

webcafeAd блок
18.05.2019, 10:23 (обновена 19.05.2019, 08:37)

1 от 3 снимки Назад Напред

Изложба на Васил Иванов

Изложбата Васил Иванов. 1909 - 1975. Колекция Борис Бекяров в Двореца.

На 18 май – Европейската нощ на музеите – в Национална Галерия/Двореца е последната възможност да видите изложбата на Васил Иванов, Колекция Борис Бекяров, уредена по повод 110 години от рождението на художника.

Продължила повече от два месеца при изключителен интерес и посетена от хиляди души, тя затваря врати на 19 май. Вече има планове експозицията да бъде показана и в други български градове, както и в чужбина.

Освен на творбите на този уникален художник от тази изключителна колекция, поставени в специално създадена изложбена среда, препоръчваме да обърнете внимание на мултимедийната зала. 3D мапинг и анимация "разказват" за живота на Васил Иванов на дъновиския Изгрев и за връзките му с Учителя, Петър Дънов. Залата е озвучена с автентична музика на Учителя.

Може да видите и двата авторски филма, вдъхновени от творчеството на Васил Иванов: на Димитър Грива от 1967 г. и на полския режисьор Йежи Волен от 1966 г.

Луксозен каталог, принтове с произведения на художника и специална сувенирна флашка с дигитална версия на каталога, филми и документални снимки, съпровождат изложбата. Тях може да намерите в сувенирния магазин на галерията, който ще бъде отворен през цялата Нощ на музеите.

Заповядайте на това уникално изживяване в Нощта на музеите в Национална галерия/Двореца в София на 18 май.

Oще: ad блок  борис бекяров  васил иванов  изкуство  изложба  национална галерия  нощ на музеите 


Още от Ad блок