Как по-евтиното излиза по-скъпо | webcafe.bg
Webcafe

Как по-евтиното излиза по-скъпо

webcafeСибина Григорова
03.10.2016, 08:48 (обновена 03.12.2017, 14:19)
Нутри булет

По какво репликата се различава от оригинала

Чувал си израза "Не съм толкова богат, за да купувам евтино". Много от нас се убеждават в това всекидневно. Компромисът с качеството може да излезе много скъп дори и опасен. В търсене на най-добрата оферта много от нас биват подведени от злонамерени търговци, които предлагат известни продукти на нищожно ниски цени. Затова се запитахме дали така наречените реплики притежават качествата на оригиналните продукти.

Решихме да тестваме световно известния продукт Nutribullet и негова реплика, предлагана на много ниска цена. Поради големия интерес към продукта, напоследък се появиха множество негови имитации. Тук трябва да споменем, че Студио Модерна България ЕООД е единственият легитимен притежател на правата за продажба на Нутрибулет в България.

Закупихме оригинален продукт Nutribullet XXL и реплика и установихме следното:

  • Първата разлика, която е ясно видима, е височината. Оригиналният продукт е с по-ниски и стабилни крачета,  в сравнение с фалшивия. Стабилността при работа с подобни продукти е от особено значение.
  • При имитацията липсват символи, указващи, че продуктът отговаря на Европейските изисквания за безопасност, гарантиращи качеството и безопасност: CE, GS, EAC.
  • Екстрактор острието - от долната страна на острието при оригиналния Nutribullet има метален диск, при фалшивия цялата основа е изработена  от пластмаса. Триенето на пластмасата в пластмаса крие опасност от запалване или дисфункция на уреда.
  • Гаранция - Оригиналният Nutribullet идва с 2 години гаранция, както е записано ЗЗП (закон за защитна на потребителите) и 30 дни тест период. Репликата е с 1 година гаранция и когато опитахме да се обадим за рекламация, такава ни беше отказана.
  • Материали за изработка - Още от пръв поглед се вижда качеството на изработката, оригиналният продукт е съставен от висококачествена пластмаса и изглежда солиден и здрав. Поставянето и махането на чашата при фалшивия продукт е значително по-трудно. Също така, забелязахме, че чашата трябва да се придържа постоянно заради силните вибрации.
  • Резултатът  - В двата уреда поставихме еднакви продукти: ядки, ленени семена, спанак и праскови. Следвахме инструкциите от книжките към продуктите. Сместа получена от оригиналният продукт е хомогенна, без останали парченца, а сместа от репликата е полусмляна, ядките и семената са почти цели.

Как да разграничим оригинала от репликата?

-           Логото на Nutribullet е със знак Ⓡ или TM, при репликата тези символи липсват;

-           Кабелът на оригиналния продукт е сив;

-           Magic Bullet Ⓡ - оригиналният продукт има лого в основата на уреда. При фалшивите липсва знак Ⓡ в края на логото;

-           При репликите липсват символи, указващи, че продуктът отговаря на Европейските изисквания за безопасност;

Убедихме се, че притежанието на фалшив продукт не гарантира желания резултат и крие рискове, поради по-лошото качество. В заключение можем да кажем, че в този случай по-евтиното се оказа по-скъпо.

Oще: ad блок  nutribullet  готвене  кухненски уред  нутрибилет  рекламно съдържание  хранене  хранителни вещества 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.