Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Доброто е добро, когато е от тук

100% български малц и нова лимитирана серия за Загорка специално Снимка: Загорка
100% български малц и нова лимитирана серия за Загорка специално

За първи път изкуството и бирата се срещат в една хармонична симбиоза. „Доброто тук" се преражда в нова лимитирана серия на Загорка Специално, създадена за ценителите на натуралните български продукти и на родното изкуство.

Загорка Специално съдържа 100% български ечемичен малц като избира да представи три региона от полетата до Стара Загора, Чирпан и Севлиево.

Трима илюстратори разработват креативните визии на бутилки и кенове бира. Символиката на посланието „Доброто е добро, когато е от тук" преплита творческата визия на българските артисти и етапите в отглеждането на българския малц, придаващ уникалния вкус на Загорка Специално - сеитба, отглеждане и жътва.

В духа на посланието на лимитираната серия, оживява в кен и бутилка, част от специална акция, която стартира в избрани заведения.

Художниците на единствените по рода си опаковки от сдружение Компот - Аспарух Петров, Мила Лозанова и Розалина Буркова - разказват в цветове своя отговор на въпроса какво означава „Доброто тук" за всеки един от тях.

Аспарух свързва посланието с родното и с професионалното си развитие у нас.

В своята визия „Посяваме Доброто тук" той проследява процеса на сеитба. Авторката на илюстрацията „Отглеждаме Доброто тук", Мила, е възпитаничка на Художествената академия, повлияна от творчеството на Иван Милев, основоположника на българския сецесион.

„Доброто тук" тя открива в скромните и талантливи хора. Розалина се надява да приложи знанията си, натрупани навън, у дома, за да подпомогне обогатяването и модернизирането на илюстраторското и графично изкуство в България.

Повече за свойствата и технологията на ечемичния малц, разказа технологът на „Загорка" АД, Валентин Кръстев. Според думите на експерта, процесът на малцуване на посочените съставки е изключително важен, защото при него се активират ензимите на ечемика или пшеницата. Малцът, хмелът и бавният процес на ферментация стоят в основата на истински добрата бира.

„Доброто тук е да произвеждаме с любов качествена бира за българите", споделя още Валентин.

 

Най-четените