По-малко време за нея, повече време за теб | webcafe.bg
Webcafe

По-малко време за нея, повече време за теб

webcafeЦветелина Вътева
16.09.2016, 11:20 (обновена 16.09.2016, 15:31)
lg eco hybrid

Снимка: © LG

Няма спор, че прането е еманация на пустотата на човешкия бит. Мръсните дрехи трябва да бъдат сортирани по цветове и материи, набутани в пералнята, чиито режими обичайно изискват поне бакалавърска степен на висше образование, извадени, тикнати в леген, прострени и изпънати.

Цялото това начинание изисква трудно пренебрежим времеви ресурс, а технологиите още не са стигнали до ниво, в което да се изобретят дрехи, които просто не се цапат и вмирисват.

За сметка на това, от LG са измислили нова категория перални машини, които предлагат впечатляваща скорост, без това да се отразява на производителността им.

Според проведено наскоро проучване, 71% от хората перат след 19 ч. вечерта в типичен работен ден. Перспективата за усърдно пране в маранята на следработната умора ни докарва до усещане за екзистенциален мрак. Предполагаме, че вас също.

Затова с интерес тествахме два модела перални на LG - 9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteamTM и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N, както и 8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteamTM и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N.

И двата модела са способни да завършат пълен цикъл пране с изсушаване в рамките на малко повече от един учебен час - 49 минути. Хубавото в случая е, че бързината не ощетява качеството, благодарение на 6 Motion Direct Drive мотора. Освен това, последните модели екологични перални на LG покриват критериите за енергиен клас A+++-40, което означава, че по време на тестовете пералнята успява да намали консумацията на електроенергия с цели 40%. Така всяко домакинство може да се чувства облекчено от гледна точка на екологичната си вина, а и да плаща по-скромни сметки за ток.

Какво означава Eco-Hybrid пералня със сушилня?

За разлика от повечето перални, екологичните хибридни перални и сушилни на LG използват както въздушни, така и нормални режими на сушене. Всяка една от тези опции постига първокласно енергоспестяване. Сравнен с обикновените режими на сушене, този за силно въздушно изсушаване на LG може да спести до 7 000 литра вода годишно.

Екологично ефективните сушилни на LG притежават Eco и Speed режими, които позволяват на домакинствата да избират между оптимално спестяване на енергия и максимално спестяване на време. Използвайки сложна топлинна помпена технология, Eco режимът постига енергиен клас А+++ -10%, докато Speed режимът постига енергиен клас А++, нуждаейки се 30% по-малко време за изпиране и оставяйки повече време за важните неща в живота (нали помните, четене, гледане в една точка пр.)

Като идеално решение за сушене на деликатни дрехи, хибридните сушилни на LG използват ниска температура, която намалява на щетите върху материите и шанса за свиване на дрехите.

Революционната 6 Motion Direct Drive технология

6 Motion Direct Drive на LG използва комбинация от шест различни предварително зададени програми, които осигуряват индивидуално изпиране за различни видове дрехи. Ефективна като ръчно пране, 6 Motion Direct Drive технологията помага за изпиране с по-малко намачквания без да се повредят дрехите, подобрявайки грижата аз платовете. Благодарение на Inverter Direct Drive мотора си, екологичните перални на LG са по-тихи и с по-малко вибрации.

Тоест: може да спите спокойно, докато пералнята върти, а не да сънувате кошмари, в които чудовища ръмжат под леглото ви, установявайки след събуждане в пот, че това е просто старата пералня. Увереността на LG в качеството на продуктите позволява моторът да има и 10-годишна гаранция.

Системата TrueSteamTM

Най-новите хибридни перални на LG имат внедрена TrueSteamTM технология, която се характеризира с функциите Steam Refresh (Освежаване с пара), Allergy Care (Грижа при алергии) и Steam Softener (Омекотяване с пара).

Steam Refresh използва пара вместо вода, за да улесни дълбокото почистване, премахвайки гънки и миризми от дрехите само за 20 минути. TrueSteamTM технологията на LG помага за елиминирането на алергените, акарите и остатъчния перилен препарат - всички, от които се свързват с дихателни и кожни заболявания. Функцията Steam Softener отговаря на притесненията на потребителите, свързани с конвенционалните омекотители на химична основа - тя е безопасна и ефективна тяхна алтернатива.

Удобството на „умната" свързаност

Това, което ни развълнува най-силно относно новите перални, е техният интелект. Не сме от хората, които твърдят, че външният вид няма никакво значение и че важен е интелектът, но когато се отнася до машини, които трябва да ни вършат работа, това просто е така.

Технологията за комуникация Near Field Communication (NFC) ни дава възможност да свържем и обменяме информация между смартфона и пералнята си. Използвайки NFC, можем да свалим на своята пералня нови програми за изпиране като например Wool (Вълнени тъкани), Baby Care (Бебешки дрехи) и Cold Wash (Пране със студена вода).

Освен това, NFC технологията е използвана и при Smart DiagnosisTM функцията, която помага бързо да се отстрани почти всяка малка неизправност, преди да се е превърнала в сериозен проблем. По-добре превенция, отколкото лечение, нали така?

Като стана дума за външния вид, е редно да споменем, че пералните на LG са уреди, които не биха загрозили и най-стилния дом. Всеки модел от серията притежава сензорен контролен панел, който предоставя максимална видимост със своя бял LED дисплей, както и врата с черно стъкло и скрита дръжка.

КЛЮЧОВИ СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДВАТА ТЕСТОВИ МОДЕЛА:

9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TRUESTEAMTM и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N

 • 9/6 кг капацитет на пране/сушене
 • 1400 RPM
 • Eco Hybrid 2.0 технология
 • Клас A енергийна ефективност
 • Инверторен Direct Drive мотор (10-годишна гаранция)
 • True SteamTM технология
 • NFC технология
 • Голям сензорен контролен панел
 • Изчистен, минималистичен дизайн

8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteamTM и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N

 • 8/5 кг капацитет на пране/сушене
 • 1400 RPM
 • Eco Hybrid 2.0 технология
 • Клас A енергийна ефективност
 • Инверторен Direct Drive мотор (10-годишна гаранция)
 • True SteamTM технология
 • NFC технология

Oще: eco hybrid  lg eco hybrid  nfc  steam softener  бебешки дрехи  вълнени тъкани  пералня със сушилня  пералня lg  пране със студена вода  сензорен контролен панел  смарт-пералня  сушилня 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.