Есенна фитнес мотивация | webcafe.bg
Webcafe

Есенна фитнес мотивация

webcafeAd блок
14.10.2015, 18:02 (обновена 17.10.2015, 14:11)

1 от 16 снимки Назад Напред

фитнес

Ако искате да разгледате промотираните продукти, вижте линковете в статията и снимките в галерията

Есента анексира енергията на хиперактивното лято и я преработва в пасторална, пастелна покана за леност и лакомия.

Приятната болка от последната мускулна треска вече е само мъгляв, летен спомен, потънал в няколко последователни махмурлука.

Връщам се мислено в залата, където изпробвах системата с по сто повторения за мускулна група - шок-метод за стресирание на влакната, свикнали с рутината на стандартната седмична програма.

Три седмици и четири килограма нагоре от последната интензивна тренировка в главата ми се загнездва мрачната перспектива да се увлека по сезонната инерция и неусетно да премина отвъд "смъртоносния хоризонт" на всепоглъщащия мързел.

Мързел - тази звучна, звънка и зла дума. Опитвам се да призова в съзнанието си силите на опозицията, да се устремя към античния идеал Mens sana in corpore sano*.

Пускам си сцени от документалната класика Pumping Iron, където Арнолд "Австрийския дъб" Шварценегер оприличава напомпването на оргазъм с дяволита усмивка, изплувала по релефа на квадратата му челюст.

Арнолд е олицетворение на идеята, че тренировките във фитнес залата могат да бъдат обединени в една могъща, мускулеста ментална нагласа. Като в бърз монтаж от opus mаgnum екшън класиката на Шварценегер "Командо", мислено си кадрирам насечени близки планове на екипировка: Дишащ мъжки потник за кардио, шорти за фитнес, специални ръкавици, горнище, въже за скачане, стойки за лицеви опори, и на финала една жанрово издържана екшън жилетка с тежести.

На фона на саундтрака от "Боен клуб" пречупвам гръбнака на леността, отменям кварталната уговорка за бързи бири, изнамирам в портфейла картата за фитнес, в която остават още четири сеанса и тръгвам към сакралното пространство на залата за драматична конфронтация с тежести и гравитация.

В слушалките ми вече звучи епична филмова музика от Картър Бъруел. Влизам, разгрявам предмишниците и подготвям хвата с щипки за ръце и инициирам дългоочакваното завръщане в лоното на мускулната хипертрофия.

След първите три серии раменни милитъри преси с дъмбели вече съм нов човек. Приятна болка изпълва жилите ми, невротрансмитерите на силата и щастието започват своя адреналинов танц в тялото - тази фабрика за производство на резултати и усещания.

На път за бара на залата, където съм оставил шейкъра с протеинова напитка, погледът ми е привлечен от опустошително изящен успех на еволюцията. Тя е елегантна, стегната и изпълнява безупречно комплексно мускулно вдигане с четирикилограмови пудовки, изпънала великолепно оформеното си спортно тяло върху лъскава топка за упражнения близо до стойката за клек.

Дълъг спортен клин е приел формата на разкошните крака на новата ми есенна муза, забелязвам специални малки тежести върху елегантните и глезени и затвърждавам първосекундното си впечатление, че пред мен стои фитнес перфекционист.

Дамско бюстие за фитнес и семпла, но стилна диадема увенчават прекрасния биологичен ансамбъл от първокласни гени, характер и харизма. Красивата атлетка е изпипала своята програма и екипировка в детайли. Вълни от вдъхновение преминават като елекричество по тялото ми.

Не искам да бъда нахален и решавам възпитано да отместя погледа си. Малко преди да се разделя с прекрасния кадър, за да се кача на бягащата пътека тя ме фиксира и разкрива белите си дикато девствен сняг зъби в обезоръжаваща усмивка. Завръщането към фитнеса беше радикално качествена идея.

mens sana in corpore sano* - здрав дух в здраво тяло (от лат. б.а)

Ако искате да разгледате промотираните продукти, вижте линковете в статията и снимките в галерията.

Oще: decathlon  бягаща пътека  въже  декатлон  кардио  клин  потник  пудовка  ръкавици  тежести  тренировка  фитнес  шейкър  шорти 


Още от Ad блок