Есенна фитнес мотивация | webcafe.bg
Webcafe

Есенна фитнес мотивация

webcafeAd блок
14.10.2015, 18:02 (обновена 17.10.2015, 14:11)

1 от 16 снимки Назад Напред

фитнес

Ако искате да разгледате промотираните продукти, вижте линковете в статията и снимките в галерията

Есента анексира енергията на хиперактивното лято и я преработва в пасторална, пастелна покана за леност и лакомия.

Приятната болка от последната мускулна треска вече е само мъгляв, летен спомен, потънал в няколко последователни махмурлука.

Връщам се мислено в залата, където изпробвах системата с по сто повторения за мускулна група - шок-метод за стресирание на влакната, свикнали с рутината на стандартната седмична програма.

Три седмици и четири килограма нагоре от последната интензивна тренировка в главата ми се загнездва мрачната перспектива да се увлека по сезонната инерция и неусетно да премина отвъд "смъртоносния хоризонт" на всепоглъщащия мързел.

Мързел - тази звучна, звънка и зла дума. Опитвам се да призова в съзнанието си силите на опозицията, да се устремя към античния идеал Mens sana in corpore sano*.

Пускам си сцени от документалната класика Pumping Iron, където Арнолд "Австрийския дъб" Шварценегер оприличава напомпването на оргазъм с дяволита усмивка, изплувала по релефа на квадратата му челюст.

Арнолд е олицетворение на идеята, че тренировките във фитнес залата могат да бъдат обединени в една могъща, мускулеста ментална нагласа. Като в бърз монтаж от opus mаgnum екшън класиката на Шварценегер "Командо", мислено си кадрирам насечени близки планове на екипировка: Дишащ мъжки потник за кардио, шорти за фитнес, специални ръкавици, горнище, въже за скачане, стойки за лицеви опори, и на финала една жанрово издържана екшън жилетка с тежести.

На фона на саундтрака от "Боен клуб" пречупвам гръбнака на леността, отменям кварталната уговорка за бързи бири, изнамирам в портфейла картата за фитнес, в която остават още четири сеанса и тръгвам към сакралното пространство на залата за драматична конфронтация с тежести и гравитация.

В слушалките ми вече звучи епична филмова музика от Картър Бъруел. Влизам, разгрявам предмишниците и подготвям хвата с щипки за ръце и инициирам дългоочакваното завръщане в лоното на мускулната хипертрофия.

След първите три серии раменни милитъри преси с дъмбели вече съм нов човек. Приятна болка изпълва жилите ми, невротрансмитерите на силата и щастието започват своя адреналинов танц в тялото - тази фабрика за производство на резултати и усещания.

На път за бара на залата, където съм оставил шейкъра с протеинова напитка, погледът ми е привлечен от опустошително изящен успех на еволюцията. Тя е елегантна, стегната и изпълнява безупречно комплексно мускулно вдигане с четирикилограмови пудовки, изпънала великолепно оформеното си спортно тяло върху лъскава топка за упражнения близо до стойката за клек.

Дълъг спортен клин е приел формата на разкошните крака на новата ми есенна муза, забелязвам специални малки тежести върху елегантните и глезени и затвърждавам първосекундното си впечатление, че пред мен стои фитнес перфекционист.

Дамско бюстие за фитнес и семпла, но стилна диадема увенчават прекрасния биологичен ансамбъл от първокласни гени, характер и харизма. Красивата атлетка е изпипала своята програма и екипировка в детайли. Вълни от вдъхновение преминават като елекричество по тялото ми.

Не искам да бъда нахален и решавам възпитано да отместя погледа си. Малко преди да се разделя с прекрасния кадър, за да се кача на бягащата пътека тя ме фиксира и разкрива белите си дикато девствен сняг зъби в обезоръжаваща усмивка. Завръщането към фитнеса беше радикално качествена идея.

mens sana in corpore sano* - здрав дух в здраво тяло (от лат. б.а)

Ако искате да разгледате промотираните продукти, вижте линковете в статията и снимките в галерията.

Oще: decathlon  бягаща пътека  въже  декатлон  кардио  клин  потник  пудовка  ръкавици  тежести  тренировка  фитнес  шейкър  шорти 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.