Слънчево дори и през зимата! | webcafe.bg
Webcafe

Слънчево дори и през зимата!

Ана ДинковаАна Динкова
24.11.2017, 19:20 (обновена 27.11.2017, 11:26)
Ана Динкова

Снимка: © Мирослава Дермеджиева,Webcafe.bg

От какви слънчеви очила имате нужда този сезон

Рядко в съзнанието ни зимата е свързана със слънчеви очила, както впрочем и със слънцезащитен крем, защото първосигнално си мислим за облаци, студ, вятър, сняг.... Истината обаче е, че както зимното слънце може да навреди на лицето ни - нищо друго не може.

Да, студено е и често е облачно и небето изглежда схлупено и сивкаво, но всъщност това никак не спира слънчевите лъчи, напротив. Зимата слънцето пада доста по-ниско и единствената причина, поради която не го усещаме, са ниските температури.

Може би сте забелязали колко лесно изгарят скиорите и как кожата им потъмнява на петна през зимата - какво общо има това със слънчевите очила, ще попитате. О, има и още как! Защото очите също страдат от силното слънце, a и фините бръчици около очите се засилват особено много, когато не носим очила и мижим срещу светлината.

Затова е важно и през зимата да предпазвате очите и кожата на лицето си със слънчеви очила. Добри в това отношение са Polaroid - те наблягат преди всичко на качеството - както на образа, така и на защитата на очите. В момента в страницата на Facebook страницата на MEGA Optic тече есенно-зимна промоция за спечелването на чифт очила на Polaroid, от която можете да се възползвате.

Освен практична причина да носим слънчеви очила през зимата, има, разбира се, и естетическа такава. И когато говорим за естетика - няма как да подминем и фактора моден тренд. Тук отново първенци са Polaroid с тяхното разнообразие от модели, които пасват на всеки стил. А ето и кои са моделите Polaroid, които очертават и тенденциите този сезон:

Очила с цветни рамки: напук на студа и сивкавото време, цветните рамки дават хубав контраст на преобладаващото сиво и черно в ежедневното облекло и създават така нужното ни в тези мрачни месеци настроение. Цветните рамки на очилата лесно може да се съчетаят с шал и ръкавици в същия цвят и така да се освежи класическото сиво палто, например.

Четвъртити „хипстърски" рамки: типични повече за мъжките очила, тези рамки скриват идеално очите в дните, в които не сме в настроение да носим грим или сме изморени от поредното пред-коледно парти. Освен това пасват идеално на полъха от 60-те и 70-те, който ни залива напоследък.

Кръглите очила: още едно намигване към миналото, модата от 70-те и музикални гиганти като Джон Ленън, Елтън Джон и Ози Озбърн - отново нагледно напомняне колко важен аксесоар са очилата и как променят впечатлението, което оставяме в околните.

Пластмасовите рамки: отново можем да си играем с светове и форми, както и с обеми и размери, като пластмасата позволява да се импровизира в най-различни разнообразни форми. Допълнителен бонус остава и факта, че пластмасовите рамки лягат чудесно на лицето и се носят с лекота и удобство, а през студените зимни месеци не замръзват неприятно на носа, подобно на металните.

Oще: polaroid  богат избор на слънчеви очила  защита за очите  игра във facebook  качествена защита от слънцето  полароид  слънчеви очила  слънчеви очила полароид  слънчеви очила през зимата  спечелване на слънчеви очила  ултравиолетови лъчи 


Още от Ad блок