Сезон 11, епизод 3: Двойна доза криминална мистерия и страхотия | webcafe.bg
Webcafe

Сезон 11, епизод 3: Двойна доза криминална мистерия и страхотия

зорница аспаруховаЗузи Аспарухова
23.01.2018, 16:12 (обновена 24.01.2018, 17:06)
X Files

Снимка: © FOX

"Досиетата X" все още вълнуват и плашат

Разбира се, че истината е някъде там. Всеки почитател на свръхестественото и алтернативното познание и теориите, които го придружават, ще ви го каже. „Досиетата Х“ - шоу с дългогодишна история и милиони фенове по света все още я търси, къде успешно, къде не.

11 сезона по-късно, сериалът, създаден от Крис Картър и направил звезди от Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън, все още успява да вълнува хората и дори леко да ни плаши.

Трети епизод от чисто новия 11-ти сезон, закачливо озаглавен Plus One, прави и двете. В духа на най-първите си серии епизод 3 ни води из коридорите на необяснимото и вкарва динамика и страх, за първи път от старта на този сезон.

Мълдър и Скъли са извикани по случай, в който пиян младеж катастрофира, но твърди, че е извършил нарушението, заради негов двойник, който е взел управлението на колата, за да го убие. Мълдър, както винаги е по-склонен да повярва в начилието на свръхестествена сила, докато Скъли се опитва да обясни случката с рационални доводи.

Нещата стават по-странни, когато хора, които твърдят, че са видели свои двойници също са умрели. В хода на разследането Мълдър и Скъли стигат до двойка откачени близнаци – мъж и жена, които са в основата на свръестествения феномен.

Нещата ескалират дотам, че самите агенти получават по един зъл двойник. Няма да ви издаваме финала, който наподобява deus ex machina, но само ще кажем, че историята не свършва добре за всички.

Студените капки пот, които ще избият по врата ви, ако гледате този епизод късно вечер, са напълно разбираеми. Както и лекото озъртане наоколо дали някой, който изглежда точно като вас, не ви дебне от тъмните ъгли.

„Досиетата Х“ често търсят истината и по-често тя им се изплъзва. Сериалът гради мистерии, които обвързва със свръхестествени елементи и наличието на странности, но в повечето случаи има рационално обяснение за случаите си. Не и тук. Или поне не точно.

Двойната доза криминална мистерия и страхотия тук заслужава аплодисменти.

Oще: x files  дейвид духовни  джилиан андерсън  досиетата х  досиетата х - сезон 11  епизод 3  мълдър  сезон 11  сериал  сериали  скъли  трети епизод  ужаси  фокс мълдър  хорор 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.