Само един източник на доход? Не е проблем | webcafe.bg
Webcafe

Само един източник на доход? Не е проблем

Webcafe
16.11.2015, 18:02 (обновена 18.11.2015, 17:11)
лични финанси

Снимка: © BNP Paribas

Съвети за по-добри лични финанси при намалени доходи

Понякога волно, а понякога - не, всеки може да се окаже в ситуация, в която да е необходимо да преживява с по-малко средства от обикновено. За някои домакинства е предизвикателство да балансират всички разходи. Ето защо, специалистите в потребителското кредитиране от БНП Париба Лични Финанси, са подготвили следните съвети, които могат да са от полза в такива моменти.

Създайте подробен месечен бюджет

Създаването и следването на семеен бюджет е препоръчително за всяко домакинство. За тези, които разчитат на дохода само на един от членовете му, е от още по-голямо значение да се придържат към такъв. Ключовото в управлението му е да се определят точно какви са приходите и разходите в семейството за постигането на равновесие между тях.

На първо място, анализирайте всичките си сметки за последните няколко месеца.

Организирайте разходите в различни категории, като например храна, гориво, комунални услуги, джобни пари. След като разберете къде отиват парите Ви, много по-лесно ще идентифицирате и намалите разходите си. Определете целеви суми, с които да ограничите харчовете от всяка категория.

Спестете от сметки

Прегледайте всичките си предходни сметки и потърсете начин да ги редуцирате. Полезно ще е, ако имате възможност да се възползвате от по-ниска такса за телевизионния пакет от програми, които ползвате.

Също така, проверете възможностите за предоговаряне на по-изгодна тарифа на мобилния си план. Ако все още не сте започнали да ползвате енергоспестяващи крушки - направете го.

Всеки знае, но не всеки изключва консуматорите на ток, когато не ги ползва. А това гарантира снижаването на разходите по това перо.

С неголеми усилия можете да коригирате старите навици и да спестите пари.

Харчете разумно

Лесно е да се каже, но не винаги е лесно да се постигне. Това, което може да Ви помогне е да идентифицирате всяка потенциална покупка като "необходимост" или "желание", преди да извадите портфейла си.

Отстранете ненужните разходи, доколкото е възможно.

Може да се постараете да намалите и разходите за "необходимите" покупки. Например, пазарувайте продукти, които са в промоция и приготвяйте храната си за офиса вкъщи.

Увеличете доходите си

Всеки заслужава да получава разумно възнаграждение спрямо труда, който полага. Ако сте уверени в себе си и можете да защитите позицията си, проведете разговор с мениджъра си относно възможностите за увеличаване на заплатата.

Можете да потърсите и алтернативни източници на доход през свободното си време.

Такива са например продаването на стари и ненужни вещи в някоя от онлайн платформите. Ако сте креативна личност, може да използвате уменията си и да продавате собствените си творения.

Не оставайте в заблуждение, че намаляването на разходите, непременно означава понижаване качеството на живот. С добро планиране на семейния бюджет и ограничаване на някои харчове, си гарантирате успех.

Oще: bnp parisbas  банка  бнп париба  домакинство  доход  доходи  лични пари  лични финанси  намаляване на разходи  пари  получаване на пари  разход  разходи  семейни финанси  сметки на домакинство  собствени финанси  увеличаване на дохода  финанси  финансиране 


Още от Ad блок