Фестивал на месните традиции | webcafe.bg
Webcafe

Фестивал на месните традиции

webcafeAd блок
11.11.2016, 09:48 (обновена 11.11.2016, 10:11)
билла

Снимка: © BILLA

Billa представя водещи български производители

BILLA представя българските традиции в производството на месни деликатеси с пътуващо изложение, което ще се проведе през ноември и декември в избрани магазини на търговската верига в градовете София, Пловдив и Бургас.

Кампанията "BILLA Месни традиции" ще запознае потребителите с технологията на производство на сурово-сушени месни продукти с традиционно специфичен характер.

Всеки желаещ ще може да научи директно от българските производители за традицията при приготвянето на сурово-сушените месни продукти: "Филе Елена", "Луканка Панагюрска", "Роле Трапезица" и "Кайсерован врат Тракия", както и да ги дегустира.

Експерти от институциите партньори на инициативата - Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните, ще отговарят на всички въпроси, свързани с качествата на специфичните храни и контрола върху тяхното производство. Кампанията е подкрепена и от Българска стопанска камара.

Сурово-сушените деликатеси, които ще бъдат представени ("Филе Елена", "Луканка Панагюрска", "Роле Трапезица" и "Кайсерован врат Тракия"), са вписани в Европейския регистър като храни с традиционно специфичен характер.

Производството им се подчинява на строго определени правила, които гарантират високо качество и запазване на традиционния вкус. Изискването към производителите на тези продукти е да работят по утвърдени традиционни методи, с еднакви рецептури и при едни и същи технологични параметри.

"Чрез кампанията "BILLA Месни традиции" искаме да подкрепим българските производители, като насочим вниманието на родния потребител върху месните деликатеси, произведени по традиционна българска рецепта. Гордеем се с неоспоримите предимствата на сурово-сушените месни продукти и искаме да запознаем повече българи с традицията в тяхното производството, част от културната ни идентичност", сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

В изложението ще вземат участие производители - част от Сдружението "Традиционни сурово-сушени месни продукти": "Димитър Маджаров" 2 ЕООД, "Лотос" ООД, "Лалов и Вачев" ЕООД, "Ников - Иван Костадинов" ЕТ, "Еко Мес" ООД, "Карол Фернандес Мийт" ООД, "Белла" АД, "Тандем Габрово" ООД, "Бони Холдинг" АД и "Елит-Мес Минев-Родопа-В.Т." ООД.

Oще: billa  billa месни традиции  била  български производител  български производители  кайсерован врат тракия  култура  луканка панагюрска  месо  производство  роле трапезица  филе елена 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.