С подкрепата на Kaufland България кампанията "Книги за смет" събра над 13 тона пластмаса | webcafe.bg
Webcafe

С подкрепата на Kaufland България кампанията "Книги за смет" събра над 13 тона пластмаса

webcafeAd блок
17.05.2019, 16:08 (обновена 18.05.2019, 16:13)

1 от 3 снимки Назад Напред

Книги за смет

Снимка: © Kaufland България

Благодарение на Kaufland тази година кампанията разшири обхвата с двойно повече локации и пожъна още по-голям успех спрямо предходните години.

Повече от 13 тона пластмасови отпадъци бяха предадени за рециклиране в рамките на кампанията "Книги за смет", която се проведе на 11 и 12 май и чийто генерален партньор е Kaufland България.

Благодарение на търговската верига тази година локациите на кампанията "Книги за смет" бяха двойно повече. Инициативата се проведе в 5 града в страната на общо 9 локации, 6 от които – паркинги на Kaufland.

Участниците в кампанията в София събраха общо 4,6 т. пластмаса, във Велико Търново – 2,9 т., в Пловдив – 2,8 т., Бургас – 2,5 т., и в Стара Загора – 1,1 т.

Със съдействието на Екопак България цялото количество събрана пластмаса беше откарано за рециклиране.

Срещу всеки килограм предадена пластмаса участниците в кампанията получиха книга и талон за отстъпка от Kaufland за закупуване на препарати, щадящи околната среда. Освен че предостави двойно повече локации спрямо миналата година за провеждането на инициативата, Kaufland България осигури и средствата за  отпечатване на книгите.

Подкрепата на Kaufland България на кампанията "Книги за смет" кореспондира с дългосрочния ангажимент на компанията за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.

Търговската верига прилага обстойна 360-градусова стратегия за драстичното ограничение на пластмасата. Компанията си е поставила за цел до 2025 година да намали пластмасата с минимум 20%, а пластмасовите опаковки на своите собствени марки продукти да замени със 100% рециклируеми.

Кампанията "Книги за смет" се организира за седма поредна година от фондация "Credo Bonum" и издателство "Smart Books", с подкрепата на Българо-американска кредитна банка, Екопак България и общините Бургас, Велико Търново и Пловдив и Mall Велико Търново, както и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - "Зелена светлина".

От първото издание на "Книги за смет" през 2013 г. досега в резултат на кампанията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.

Oще: ad блок  kaufland  kaufland българия  екология  книги за смет  пластмаса 


Още от Ad блок