Нелепите митове за слънчевите очила, в които да не вярвате | webcafe.bg
Webcafe

Нелепите митове за слънчевите очила, в които да не вярвате

Webcafe
04.12.2017, 10:09 (обновена 01.03.2018, 12:25)
Carrera

Какво трябва да знаете при избора на слънчеви очила

Един аксесоар никога не е в повече, особено когато става въпрос за слънчеви очила. Същото е като с шаловете - отиват на всичко, можете да експериментирате на воля. Освен това е несравнимо удоволствие да имаш хубави слънчеви очила, не само през лятото. Понякога дори, колкото са по-ексцентрични, толкова по-добре.

Когато става въпрос за премерена ексцентричност, Carrera е брандът, който може да я предложи на разумна цена, в убийствен вид. В своята над 61-годишна история Carrera се е утвърдила като марката очила, предпочитана от нестандартните, отворени към света хора, които не се страхуват да експериментират. Днес в портфолиото на Carrera влизат както очила за различни зимни спортове, така и слънчеви очила, подходящи за ежедневието.

Току що ви дадохме готов отговор на въпроса, на който трябва да отговорите, за да участвате в играта им на страницата на MEGA OPTIC.  Ако сте късметлии, ще спечелите чифт слънчеви очила от новата им колекция. А след това?

Как да избираме слънчевите очила? Лесно е да се объркаме, тъй като въпросът е малко като този със спорта - всеки иска да е и се прави на голям разбирач. Митовете около слънчевите очила са толкова много, че в един момент спираме да ги слушаме и просто стреляме на посоки и купуваме някакъв чифт.

За да разсеем малко популярните (и понякога абсурдни) схващания, подбрахме няколко от най-разпространените митове за слънчевите очила. За по-безопасно можете да си сложите слънчеви очила. докато я четете... нали... някои хора така казвали, че било по-добре. Не знаем.

Колкото по-тъмни са стъклата, толкова по-добра е защитата.
Логично, но невярно. Не е като с по-дебелите дрехи. Тъмните стъкла не блокират повече слънчеви лъчи. Нивото на UV защита няма отношение към нюанса. То се определя от покритието на лещите. Още повече, че тъмните стъкла разширяват допълнително зениците много повече от светлите нюанси.

Всички слънчеви очила предлагат пълна UV защита
Ако искате очилата ви да са нещо повече от аксесоар, проверете етикета и вижте колко процента е UV защитата. Не всички осигуряват стопроцентова такава. Най-добрият вариант е, разбира се, да вземете такива, които предлагат 100% UVA и UVB защита.

Евтините очила вършат същата работа
Ами, не. Като при евтиното месо е. Не можеш да очакваш месо за 5 лева да бъде чисто и да идва от „щастливи" животни. Качеството е качество, не просто прищявка на определен бранд. Вярно е, че и най-евтините слънчеви очила спират най-вредните UV лъчи, но не това е проблемът. Проблемът е, че лошото качество на стъклата причиняват главоболие и разсейват зрението ни.

Слънчевите очила са само за лятото
Ако искате челото ви да се сбръчка на 30, ползвайте ги само през лятото. Особено ако сте със светли очи, ще откриете удоволствието да носите слънчеви очила през зимата. Дори в градска среда, когато земята е покрита със сняг, а небето е побеляло от облаци, това може да бъде доста неприятно. Твърдението, че през студените месеци UV лъчите имат по-слабо влияние, не е съвсем точно. Отразени в снега, те пак имат същия ефект върху очите ни. Така че слънчевите очила са за всеки сезон.

Размерът на стъклата няма значение
Тук всички са единодушни - размерът има значение. Очилата с по-големи стъкла са по-ефикасни, защото покриват повече площ. Малката рамка позволява на лъчите много по-лесно да проникнат през зеницата. От значение за достъпът е също така на какво разстояние от окото са поставени слънчевите очила. Колкото по-близо до него са, толкова по-малко лъчи достигат до тях.

Oще: carrera  uv защита  карера  митове при слънчевите очила  слънчеви очила 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.08.2013, 11:44

1 COMANCHY | 05.12.201714:59

Oakley.....това са очилата!
   

оценка

+0 -0