Работилници за безопасен интернет обучиха над 200 деца и родители | webcafe.bg
Webcafe

Работилници за безопасен интернет обучиха над 200 деца и родители

webcafeAd блок
12.02.2018, 12:07 (обновена 12.02.2018, 19:07)

1 от 2 снимки Назад Напред

виваком, vivacom, телерик

Снимка: © Vivacom

Целта е децата да са наясно с рисковете онлайн

VIVACOM подкрепи детските работилници за безопасен интернет на CoderDojo България и Дигитална национална коалиция, които се проведоха този уикенд. В съботния ден инициаторите организираха три работилници, които събраха над 200 родители с техните деца на възраст между 7 и 13 години.

Работилниците се проведоха по повод Международния ден за безопасен интернет.

Целта на заниманията беше да обяснят на децата по достъпен начин за рисковете, които крие интернет, както и да ги запознае с начините да се предпазят сами.

С полезни презентации по темата участва и Страхил Чернев - ръководител на отдел „Стратегическо планиране, дизайн и контрол на мобилната мрежа" в техническата дирекция на VIVACOM. Той даде ценни съвети на малчуганите за онлайн общуването и представи мобилното приложение „Protect your kid", което помага на родителите да ограничават съдържанието и функционалностите, за които децата им използват смартфоните си.

Апликацията е безплатна и е дело на български разработчици.

Работилниците са продиктувани от необходимостта да се развие дигиталната и медийна грамотност у децата от най-ранна възраст. С тази цел CoderDojo е изготвила оналйн наръчник за Безопасност в интернет за деца и родители, който може да бъде изтеглен от сайта на организацията: https://www.coderdojo.bg

Събитието се проведе в партньорство с Държавна агенция за електронно управление и тяхната с инициативата #Нямадамехакнат.

Политиката на VIVACOM като социално-отговорна компания е да подпомага разнообразни и креативни проекти в областта на образованието и детското обучение.

CoderDojo Bulgaria е част от глобална обучителна мрежа от детски клубове за програмиране в над 60 държави.

CoderDojo Bulgaria се организира от Дигитална национална коалиция и екип от доброволци, с помощта на които деца на възраст от 6 до 17 години опознават възможностите на технологиите и се учат как да създават сайтове, приложения и игри. Процесът на учене в клубовете е непринуден, забавен и съобразен с възрастта на децата.

Oще: coderdojo  vivacom  безопасен интернет  виваком  международен ден за безопасен интернет  програмиране  работилница  телерик  уъркшоп 


Още от Ad блок