Работилници за безопасен интернет обучиха над 200 деца и родители | webcafe.bg
Webcafe

Работилници за безопасен интернет обучиха над 200 деца и родители

webcafeAd блок
12.02.2018, 12:07 (обновена 12.02.2018, 19:07)

1 от 2 снимки Назад Напред

виваком, vivacom, телерик

Снимка: © Vivacom

Целта е децата да са наясно с рисковете онлайн

VIVACOM подкрепи детските работилници за безопасен интернет на CoderDojo България и Дигитална национална коалиция, които се проведоха този уикенд. В съботния ден инициаторите организираха три работилници, които събраха над 200 родители с техните деца на възраст между 7 и 13 години.

Работилниците се проведоха по повод Международния ден за безопасен интернет.

Целта на заниманията беше да обяснят на децата по достъпен начин за рисковете, които крие интернет, както и да ги запознае с начините да се предпазят сами.

С полезни презентации по темата участва и Страхил Чернев - ръководител на отдел „Стратегическо планиране, дизайн и контрол на мобилната мрежа" в техническата дирекция на VIVACOM. Той даде ценни съвети на малчуганите за онлайн общуването и представи мобилното приложение „Protect your kid", което помага на родителите да ограничават съдържанието и функционалностите, за които децата им използват смартфоните си.

Апликацията е безплатна и е дело на български разработчици.

Работилниците са продиктувани от необходимостта да се развие дигиталната и медийна грамотност у децата от най-ранна възраст. С тази цел CoderDojo е изготвила оналйн наръчник за Безопасност в интернет за деца и родители, който може да бъде изтеглен от сайта на организацията: https://www.coderdojo.bg

Събитието се проведе в партньорство с Държавна агенция за електронно управление и тяхната с инициативата #Нямадамехакнат.

Политиката на VIVACOM като социално-отговорна компания е да подпомага разнообразни и креативни проекти в областта на образованието и детското обучение.

CoderDojo Bulgaria е част от глобална обучителна мрежа от детски клубове за програмиране в над 60 държави.

CoderDojo Bulgaria се организира от Дигитална национална коалиция и екип от доброволци, с помощта на които деца на възраст от 6 до 17 години опознават възможностите на технологиите и се учат как да създават сайтове, приложения и игри. Процесът на учене в клубовете е непринуден, забавен и съобразен с възрастта на децата.

Oще: coderdojo  vivacom  безопасен интернет  виваком  международен ден за безопасен интернет  програмиране  работилница  телерик  уъркшоп 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.