Морската, горската или планинската сватба на мечтите ви | webcafe.bg
Webcafe

Морската, горската или планинската сватба на мечтите ви

Webcafe
06.07.2017, 16:55 (обновена 08.07.2017, 11:41)
сватба, сватби, любов, младоженци, булка, съпруга

Снимка: © Getty Images

Кажи "Да" на 40-килограмова рокля в жегите

В днешно време може да чуете от жени във възраст, годна за женитба (считайте между 21 и 88 г.), какви ли не реплики по адрес на брака.

"Не ми трябва да скрепявам връзката си с някакъв тъп документ", "Любовта не се нуждае от подпис", "Жоро не ми предлага, но това изобщо не ме обижда, защото знам, че ме обича", "Сватбата е просто излишен харч", "Оооо, не ми се занимава с женене", "Да взема фамилията на гаджето ми? Никога няма да го направя" и така нататък, и така нататък.

Не им вярвайте! Едва ли има жена, включително Роза Люксембург, Клара Цеткин и активистките от „Фемен", която да не иска да се омъжи.

Стремежът за „скрепяване на любовта с подпис" е толкова естествен за жените, колкото нуждата от удовлетворяващ секс. Уви, явно е и също толкова срамен.

Идеята за еманципираната жена, която работи като мега мениджър в мега корпорация, използва мъжете за секс и компания за вино, но и през ум не й минава да се омъжи и да пере нечии чорапи, все повече се развенчава като нелеп мит.

И в това няма нищо страшно. Жените имат нужда от закрила, от мъжка подкрепа, от сигурност, и, колкото да не го признават понякога, от доказателство за любовта на мъжа към тях.

Не твърдим, че предложението за брак е единственият начин един мъж да докаже на една жена, че наистина иска да бъде до нея докато смъртта/разводът/свекървата ги раздели. Но със сигурност е един от най-добрите.

Освен това, що за жена би се отказала от неистовото удоволствие да се поти в 40-килограмова булчинска рокля през август, усмихвайки се насилено на 120 гости на сватбата й? Няма такава.

И все пак, статистиката, която касае браковете в България, не е в тяхна полза. През 2016 г. броят на сключените бракове е 26 803, което е с 917 по-малко спрямо предходната година.

Едва 2% от хората, между 18 и 49 години са се облекли официално и са застанали пред олтара. Данните от НСИ (Национален статистически институт) са тъжни. Не защото живеем в XXI-ви век и ако на 35 години не носим халка, някой ще си помисли, че сме уродливи хора с люспи по кожата и лош характер.

А защото в брака има смисъл, както юридически, така и символичен.

Разбира се, причините много двойки, които имат сериозна връзка, да не се женят, може да варират. От мързела на мъжа, през съпротивата на жената, неодобрението на нечии родители, несигурността в партньора прочее, до липсата на пари или нежеланието да се отделят такива.

Тъй като финансовият фактор е един от най-значимите по отношение на организирането на сватби, с две ръце приветстваме второто издание на кампанията на „Пещерска отлежала" ракия „Просто кажи Да!".

Ако планирате да се жените тази година, може да се регистрирате в сайта на конкурса, като условието е ако сте сред трите двойки-победители, да сключите брак в рамките на годината.

Може да се регистрирате като качите описание на своята мечтана сватба, обща снимка, а ако имате и заснето видео, това ще ви носи бонус точки. Добре е съдържанието да е оригинално, за да е по-голям шансът ви да сте сред финалистите за голямата награда.

Те ще бъдат определени от жури с участието на актрисата Саня Борисова-Илиева и ще бъдат официално обявени на 7-ми август.

Трите двойки-победители ще получат по 5000 лв., които да подпомогнат организацията на сватбата им, независимо дали планират морска, горска, планинска или някаква съвсем причудлива сватба.

Освен това от "Пещера отлежала" ще осигурят безплатно фото и видео заснемане и пълни чаши за всички гости на сватбата. Конкурсът продължава до 31-ви юли на специално разработената уебстраница www.justsayyes.bg.


Oще: младоженец  младоженка  пещера  ритуал  сватба  сватби 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.