Денят се познава по аромата на сутринта | webcafe.bg
Webcafe

Денят се познава по аромата на сутринта

webcafeAd блок
03.10.2017, 11:01 (обновена 03.10.2017, 11:13)
якобс, jacobs, кафе

Снимка: © Jacobs

Нищо не може да замени доброто начало на деня

Какъв е характерът на човека, какъв му е темпераментът, какви в действителност са навиците му, се познава най-добре рано сутрин. Дали мята сърдито звънящия си телефон, чиято аларма го подканя да става или спокойно оставя будилникът „да пее" и да му пили нервите, докато не му писне и не му тегли един юмрук?

Дали скача бързо и дисциплинирано от леглото или около половин час се „свестява", подобно на добрия герой от екшън филм, когото лошите сериозно са натупали?

Дали едно от първите неща, които прави след ставане, е да натисне копчето на машината за сутрешното кафе или чака да стане чак предиобед, за да отпие от първата си чашка?

Защото независимо как се събуждате и какво правите първо - ключовата дума остава „кафе".

То присъства в сутрешните ритуали на по-голямата част от хората около нас: семейство, колеги, приятели. Изключително много са онези, които не могат изобщо да си представят да започнат деня без аромата му.

Царството на съня е прекрасно, но именно кафето ни напомня, че не бива да оставаме цял ден в него. Затова колкото по-силен е ароматът и колкото по-приятен за нашето небце е вкусът на напитката, толкова по-хубаво ще е сбогуването ни с нощта и пристъпването към деня.

Вероятно именно този миг на неповторимо въздействие върху сетивата от Jacobs наричат „чаромат".

Ако и вие сте от феновете на кафето, знаете за какво става дума: докато не отпиете поне една глътка, денят ви някак не се получава. Имате чувството, че очите ви постоянно са притворени, а нервната ви система е прекалено заспала, за да я трогне каквото и да е било, дори огромното и страховито чудовище на висящия от дни ангажимент.

Слагате мляното кафе - защото проучванията на потреблението в България показват, че хората предпочитат да купуват предимно такова - в кафемашината, кафеварката, джезвето или френската си преса, според предпочитанията - и нещата започват да се променят към по-добро.

Когато кафето е готово - следва първата глътка - а тя е най-важната, защото ни позволява да се концентрираме, да съберем остатъците от съня си, да ги премислим и да се сбогуваме завинаги с тях.

Историята за „чаромата" е неизменно свързана с историята на основателя на компанията Йохан Якобс, който още през 1895 година си поставя за цел да селектира и предложи на клиентите си възможно най-подходящото за техните сетива прясно изпечено кафе.

Традицията се запазва в продължение на повече от 100 години и заляга и в отношението към най-новия продукт мляно кафе на Jacobs.

Cronat Gold се отличава с кадифен вкус, който прелива в мек послевкус. Това е кафе с балансиран интензитет и представлява достойно продължение на портфолиото от добре познати на българските потребители продукти на Jacobs.

За разлика от дръзкия и силен вкус с леки опушени нотки на Monarch Intense, както и от богатия вкус с леки цитрусови нотки на Monarch Classic, усещането от Cronat Gold е като за плътно, средно-силно кафе, подходящо за ежедневието на онези, които не обичат крайностите във вкуса.

Особено сутрин.

Защото нищо не може да замени доброто начало на деня, когато успяваме да откраднем един миг за себе си, време, в което да помечтаем, преди съществуването да се стовари върху нас с цялата брутална сила на ежедневието.

А след първото кафе, вече можем да говорим по същество.

Oще: jacobs  кафе  мляно кафе  сутрешно кафе  якобс 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.