Тя е новият барман №1 в света | webcafe.bg
Webcafe

Тя е новият барман №1 в света

Webcafe
01.09.2017, 11:22 (обновена 02.09.2017, 19:25)
World Class победители

Кейтлин Стюарт бе обявена за най-добрия барман в света в най-голямото и престижно световно състезание за бармани WORLD CLASS Барман на годината 2017 в Мексико Сити.

През изминалата седмица Кейтлин се изправи пред предизвикателства, които тестваха всички умения, задължителни за един барман. В предизвикателството Lucha Libre тя представи най-впечатляващия класически коктейл, който някога е приготвяла.

След това премина през огъня на кръга Heat of the Moment и излезе извън границите на коктейлното изкуство, използвайки едни от най-добрите кулинарни техники. В предизвикателството Mex ECO Кейтлин насочи вниманието на журито към нарастващите глобални природозащитни движения и демонстрира как барманите могат да търсят нови и нови начини за създаване на „по-зелени" коктейли.

Българският финалист Димитър Петровски завърши на 13-то място - най-доброто постижение за България на най-голямата сцена за бармани в света.


Митко е на 38 години и 20 от тях е прекарал в бар бизнеса, работил е в някои от най-знаковите софийски заведения и в момента е главен миксолог и треньор на персонала на верига ресторанти SASA. Тази година бе сред финалистите в националното състезание за втори път и изключителната му мотивираност и нестихващ хъс за успех го заведоха до Мексико Сити, където броени точки не му достигнаха, за да влезе в челната десетка.

В предизвикателството Cocktails at Home, в което барманите работиха в домашни условия, Митко приготви вариация на Bloody Mary с водка Ketel One, розови домати, печени чушки, рози и грилована диня. Коктейлът му за второто предизвикателство на основата на текила Don Julio Blanco му спечели адмирации от Чарлз Джоли - World Class барман на годината за 2014 г.

В коктейла си за предизвикателството Mex ECO Митко включи много български вкусове като вишновка и кисело мляко и получи поздрави за енергията в презентацията си, а коктейлът, който представи в последния кръг, вдъхновен от тайландското ястие Том Ям Кунг с основа джин Tanqueray №TEN,  бе обявен за истинско „произведение на изкуството" от главния барман на „American Bar" в хотел „The Savoy",  Лондон.

DIAGEO RESERVE WORLD CLASS Барман на годината е най-голямото състезание за бармани в света с над 10 000 участници от 57 страни. След регионалните състезания по държави, 55-те финалиста се събраха в Мексико Сити на 20-ти август. На 23-ти август само четирима достигнаха до последния кръг, създаден така, че да тества креативността, уменията и знанията им за класическите коктейли.

Oще: diageo reserve world class  world class  бар бизнес  барман на годината 2017  български вкусове  димитър петровски  кейтлин стюарт  коктейли  постижение 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.