И градът чист, и денят - цял | webcafe.bg
Webcafe

И градът чист, и денят - цял

webcafeAd блок
28.03.2016, 15:41 (обновена 29.04.2016, 12:31)
Cif & Domestos

Снимка: © Cif & Domestos

Между работа, градски транспорт и готвене на вечеря не всеки има възможност да отдели време за грижа за града, но може да поиска някой друг да го направи вместо него

Понякога се случва така - вървиш си по улицата, наоколо е чисто, зелено, цъфнали дървета, птичките пеят...и защо му е на някого да си хвърля опаковката от вафлата на улицата?!

Изведнъж се оглеждаш и виждаш всичко по-ясно - цъфналото дърво е „вързало" найлонова торбичка, два гълъба се бият за угарка от цигара, а на стената на красивата сграда отляво има надписи от типа на: „Аз бях тук", „Ивомир обича Пепа".

Чистотата е мерило за културата на човека, гласи един от популярните соц лозунги. Това подсеща за онези хора, които обичат да си хвърлят боклука през прозореца на третия етаж, въпреки че контейнерите за боклук са почти под входа им.

Между работа, градски транспорт и готвене на вечеря не всеки има възможност да отдели време за грижа за града, но може да поиска някой друг да го направи вместо него. С това хем градът чист цял, хем денят - цял.

Ако искате да видите любимия си парк чист или ви се иска градинката, в която се разхождате през уикенда, да прилича с едно ниво по-малко на сметище, може да потърсите помощ от приятел.

За трета поредна година Cif & Domestos обръщат вниманието си към пространството извън дома и насърчават хората в България да се огледат и да вземат отношение за чистотата на света наоколо, защото грижа на всички е да пазят не само дома си чист, но и града, в който живеят.

Има много места, които са извън нашата сфера на контрол - като парковете и градинките. Тази година Cif & Domestos предлагат да изберете именно такова място, което да почистят.

Механизмът е прост - на страницата Cif & Domestos Bulgaria може да публикувате снимки на любимите си места за релаксация в града и да гласувате, за да бъдат избрани топ 5 на местата, които да бъдат превърнати в храмове на чистотата.

Светът около нас зависи много от това, което правим за него. Не е нужно да се вдигат зелени бунтове, да се организират шумни протести или да се планират заговори за еко каузи. Понякога може просто да си хвърлим опаковката от вафла в кофата за боклук. Или да помогнем на някой друг да почисти наоколо.

Oще: cif  domestos  lifecafe  град  градове  градски градинки  градски паркове  доместос  знаменитости  кино  модни тенденции  почистване  пътувания  фотогалерии  циф 


Още от Ad блок