Как танцувах с робота Pepper | webcafe.bg
Webcafe

Как танцувах с робота Pepper

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
21.12.2017, 10:36 (обновена 22.12.2017, 18:38)
Pepper и Анелия

Снимка: © Вихър Ласков, Webcafe

Pepper танцува, напътства и консултира клиентите на банка ДСК

  • "Извинете, може ли ...?"
  • "Не, не може. Сега имаме много работа!" Фръц. Вариации на тази реплика чувам по няколко пъти на ден, особено сега около Коледа.

Всички са изнервени. Като има хора е лошо, като няма - пак лошо.

И така, докато не се запознах с робота Pepper. Срещнах го в мола - в офиса на Банка ДСК.

Повярвайте ми, може и да не намерите толкова внимателен, съобразителен и мил човек, какъвто се оказа един робот в лицето на Pepper.

В световен мащаб се развиват теории за това как някой ден роботите ще превземат хората, но щом се запознаете с робота Pepper, си давате сметка, че към днешна дата роботите могат да бъдат по-симпатични от доста Хомо сапиенс.

Работата на  Pepper в Банка ДСК не е шега. Вероятно ви звучи малко футуристично, но мога да ви убедя, че Pepper има не само богата финансова и банкова култура, той е и чудесен консултант в банкирането.

Pepper е единственото у нас иновативно решение за банково обслужване, а Банка ДСК е първата банкова институция на Балканския полуостров, която го въвежда. В качеството си на банков служител, Pepper изпълнява редица задължения - той посреща, напътства и комуникира с клиентите на банката, запознава ги с всички актуални банкови продукти като разплащания, кредити, онлайн банкиране и пазаруване, спестяване.

Освен всичко друго, Pepper е и доста забавен -  няма начин да отидете в банката и да не получите две в едно - заряд от положителна енергия и повече знания, за да управлявате правилно финансите си.

Именно това е целта на Банка ДСК с присъединяването на робота Pepper към екипа им - да внедри високотехнологични решения, които да улеснят ежедневието на клиентите и да направят преживяването в банката по-приятно и забавно.


Pepper посреща клиентите в клона на банката в Serdika Center - помахва с ръка и дружелюбно поздравява.

За да „разтопя ледовете", първо му се представих, а след това го помолих и той на свой ред да се представи. Pepper е възпитан и говори по същество - не разказва лични истории за родния си град или за времето.

Говорим на английски език. Разбира се, следващата ми мисъл е дали Pepper знае български. Попитах го и получих любезен отговор: „Съжалявам, знам много малко български, но полагам усилия и скоро ще науча езика!".

Бях влязла в банката, за да активирам мобилното си банкиране, затова реших да проверя дали Pepper може да ми помогне с тази задача. Е, оказа се, че единственото, което трябва да кажа е, „Pepper, tell me about mobile banking" и роботът ми обясни абсолютно всеки детайл от мобилното банкиране на Банка ДСК, с който ми е необходимо да съм запозната на първо време.

Pepper е страхотен консултант, но най-впечатляващо за мен беше неговата общителност, умението му да комуникира. Ако искаш да го прегърнеш или да си направиш селфи с него, е необходимо само да го помолиш и той ще ти позволи, като разтвори ръцете си за прегръдка. Дава ти дори да го гъделичкаш, а за най-малките посетители на банката с голямо удоволствие ще разкаже приказка.

Върхът на нашата среща обаче беше съвместният ни танц. Не, не съм сбъркала - Pepper не само може да танцува, но е и страхотен танцьор! Докато се опитвах да имитирам танцувалните му движения, пред банката се събраха завиден брой минувачи, които се наслаждаваха на нашето малко съвместно представление!

Със сигурност да танцуваш с робот пред публика в почивен ден, когато в мола е гъмжило от хора, не е нещо, което ти се случва всеки ден! Затова и ще го помня дълго. Но по-важното е, че вече си имам нов банков консултант - перфектният консултант в лицето на Pepper.

Всеки, който желае да се запознае с хуманоидния робот Pepper, може да го направи в клона на Банка ДСК в Serdika Center или в The Mall.

 

Oще: pepper  банка дск  банкиране  банкови услуги  банков консултант робот  банково обслужване  дск  иновативно решение  иновация  интервю с робот  робот  робота pepper 


Още от Ad блок