Бурканче щастие след последната чаша кафе | webcafe.bg
Webcafe

Бурканче щастие след последната чаша кафе

webcafeНия Лазарова
29.05.2017, 12:08 (обновена 31.05.2017, 09:37)
нескафе

Майка ми е подредена жена. Някои хора го отдават на зодията й (Козирог), а други - на характер и строго възпитание (баба ми е пенсионирана учителка). Независимо от причините, резултатите са ясни - основно почистване на целия апартамент се прави с честотата, с която действат само специализираните фирми, а на всеки няколко месеца бурканчетата с подправките се преместват от един шкаф в друг.

И не само това - бурканчето от кафе, в което доскоро е седяла чубрицата, днес се използва за съхранение на дафинов лист. Другото бурканче (със зеления етикет на капачката), вече не стои при подправките, защото в него е преместена храната на котарака.

Обикновено лутането из шкафовете след последното разместване трае около ден-два, после се свиква. Но важното е, че мама винаги успява да намери ново проложение на предметите, използвани за друго.

Е, оказва се, че мама е трендсетър. След нея и NESCAFE® търси ново приложение на кутиите и бурканчетата от кафе, като вместо да бъдат изхвърляни, те могат да бъдат използвани за нови цели.

Вместо да давате много пари в handmade-магазините, може да действате на модерния принцип DIY (направи си сам) и да превръщате всяка кутийка в саксия или моливник, а бурканчетата - в романтични вази или за артистични съдове за подправки. Всъщност всичко е въпрос на въображение и спомени от часовете по труд и техника.

За вдъхновение от NESCAFE® предлагат няколко идеи, с които бързо и с подръчни материали да направите от обикновеното бурканче нещо различно. Готиното е, че когато бурканчето е преобразено, никой не би повярвал какво е било предишното му предназначение.

Например с кутия от кафе, акрилни бои и малко въображение може да направите чудесна саксия.

Много интересна е идеята за превръщането на бурканче от NESCAFE® в свещник. Няколко камъчета, дантели и копчета, и свещникът е готов. Изглежда много по-добре от онези, които се продават в магазините за подаръци.

Независимо какво държите в буркан или кутия, винаги можете да го „скриете" с „дрешка", така че да изглежда добре, където и да е поставен. За целта ви трябват плат, вата, ножица и идея.

В крайна сметка, каквото и да ви хрумне, не го показвайте на майка ми, защото някой ден, когато потърся буркана с кафе, може да попадна на кутия за инструменти.

Oще: nescafe  буркан за съхранение  бурканче от нескафе  направи си сам  нескафе 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.