Бъдещето е лесно с пълен контрол над дома | webcafe.bg
Webcafe

Бъдещето е лесно с пълен контрол над дома

Webcafe
17.10.2017, 15:26 (обновена 18.10.2017, 16:31)
Somny

Снимка: © Getty Images

Умните решения за сигурност, които някога наричахме магия

Живеем във времето на технологичната революция и в рамките на своя живот повечето от нас ще станат свидетели на скоростно преобразяване на начина си на съществуване - и най-вече на бита. Всичките ни материални придобивки - от автомобила, през фурната и хладилника, до платовете, използвани за дрехите - след някоя и друга година ще изглеждат коренно различно.

С пълна сила това важи и за дома ни.

Заключването, отключването, алармата, контролът над щорите, прозорците, вратите, видео-наблюдението - всичко може да се извършва единствено чрез нашия смартфон. Така в джоба си можем да държим пълно и лесно управление на мястото, което обитаваме.

Някога това би било наречено магия, а днес е само част от портфолиото на компанията Somfy.

Световен лидер в предлагането на умни решения за сигурност и контрол на дома, Somfy не просто са инженерите, които чертаят близкото бъдеще за дома ни, но са и екипът, който активно работи по създаването на това бъдеще заедно с клиентите.

Целта е ясна - благополучие, спестяване на времето, на усилията, на енергията. Благодарение на всевъзможните нови функции в джоба ни, скоро всички ще сме магьосниците, овладели дистанционно своя бит.

Зад всяко новаторство седи дълга история

Въпреки, че определено става дума за иновативен бранд, всъщност корените на компанията са на повече от 250 години, като прародител е фирмата Carpano & Pons.

След 1750 година занаятчиите от долината Арв, в региона От Савоа, югоизточна Франция, започнали да произвеждат части за часовникарите от Женева. А през 1868-а един часовникар от италианския район Пиемонт, който бил обучаван именно в От Савоа, решил да се установи в град Клюз в същата провинция. Така е основана Carpano & Pons, която произвежда най-различни компоненти и продукти с прецизността и точността на швейцарски часовник.

„Родена" през 1969 година, Somfy е последното „дете" и наследник на Carpano & Pons, както и носител на традициите на район с голямо значение в металообработващата индустрия на Франция.

В самото начало Somfy се специализира в производството на мотори за автоматизация на тенти и ролетни щори по нова технология. Началото на успеха бива поставено на здрави основи, но адаптивността на компанията към промените на пазара се потвърждава през 1981 година, когато продуктите на Somfy са автоматизирани по специален собствен патент. Това отваря нови ниши и превръща френската компания в световен лидер в автоматизацията на врати и прозорци за дома и строителната индустрия с над 100 милиона мотора, продадени в световен мащаб.

Днес дигитализацията на съвременния свят отново предлага необятно бъдеще пред Somfy, които вече присъстват на пазарите на 60 страни, включително и България.

Сред основните предложения на компанията на родния пазар е интуитивната и лесна за работа система за управление на свързано оборудване в дома: ролетни щори, тенти, осветление, отопление, гаражни и портални врати. Безжичното управление на дома става чрез дистанционно управление с радиотехнологията io-homecontrol®.

Somfy работи с огромен брой инженери - около 400 по света, като всяка година се издават около 100 патента на технологии, разработени от тях.

Отново патент на Somfy e и решението как да си осигурите постоянен достъп до дома си от всяка точка на света.

Чрез приложението за автоматизация на дома на Somfy TaHoma® можете да централизирате контрола на всички дистанционни управления за вашия дом на таблета, смартфона или компютъра си и по този начин да управлявате всички свръзани устройства чрез плъзгането на пръст по екрана или натискането на един бутон.

TaHoma® е приложение, налично както за операционни системи Android, така и за iOS, можете да свържете над 100 устройства, съвместими с него.

Инсталацията е лесна и не е необходимо преработване на вече съществуващите системи във вашия дом. А освен устройства на Somfy, системата позволява свързване и на устройства на някои от големите производители на подобно оборудване, като Danfoss, Hitachi, Honeywell, Velux, Atlantic, Ciat, Hue Philips, Dimplex...

Сред интересните предложения в портфолиото на компанията са множеството решения за сигурността на дома и обезпечаването му срещу набезите на крадци.

Чрез използване на моторизирани вътрешни засенчвания и продукти за осветление можете да създадете впечатление, че сте у дома и да накарате всеки крадец да размисли.

Достъпът до дома ви може да бъде ограничен и чрез автоматизацията за дистанционно затваряне и заключване на  ролетните щори.

Защитата чрез аларма може да стресне всеки нежелан посетител, нахлул в дома ви, но видео-наблюдението и възможността да се включите „на живо" с послание, направо биха му „изкарали акъла"...
Едно е ясно - чрез огромната палитра предложения на Somfy бъдещето на дома изглежда много сигурно. А със смартфон в джоба, човек вече може да забрави за досадното търсене на ключове, за постоянни притеснения дали някой не се разхожда из дома му, докато го няма и дори за тревогите относно температурата у дома...

А така бъдещето наистина изглежда лесно.

Oще: somfy  контрол над дома  постоянен достъп до дома  решения за дома  тенди и ролетни щори с нова технология  умни решения  умни решения за сигурност 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.