Змийският остров на съкровищата | webcafe.bg
Webcafe

Змийският остров на съкровищата

webcafeAd блок
18.09.2015, 11:35 (обновена 04.11.2015, 17:27)

1 от 3 снимки Назад Напред

Островът на змиите и скритото съкровище

Снимка: © Discovery channel

Оси Браян Фрай има 25-годишен опит със смъртоносни влечуги, за което свидетелстват и множеството му белезите. Бил е ухапван от змии 26 пъти, но въпреки това винаги се връща за още. Когато е на 4 години, Браян заявява на родителите си, че ще превърне заниманията си с отрова в кариера.

Край югоизточния бряг на Бразилия, на повече от 90 мили от космополитния Сао Паоло, се намира остров. Името му е Кеймада Гранде, но сред местните жители е по-известен като Островът на змиите.

Това е територия, обитавана от хиляди Златни змии - едни от най-смъртоносните влечуги на земята. Тези единствени хищници на острова се препитават основно с месото на мигриращите оттам птици. Златните змии са толкова приспособени към условията на природата, че дори се изкачват по дърветата и се крият там, в очакване на някое хвъркато, което да повалят с един-единствен смъртоносен удар.

Именно на това опасно място се озовава елитен екип от търсачи на съкровища.

Тяхната мисия е да намерят мястото, където се предполага, че е заровено легендарно богатство, чиято стойност надхвърля стотици милиони долара.

Информацията, на която разчитат търсачите, идва предимно от тайнствена легенда от 16 век, според която английският капер и изследовател сър Томас Кавендиш (известен с факта, че е обиколил света) някога скрил съкровище някъде около бреговете на Бразилия.

Мореплавателят искал да препази имането си от недоброжелатели и пирати и разчитал, че някой ден ще се върне обратно, за да прибере златото.

Този ден обаче, така и не дошъл.

"Съкровището на Троицата", с каквото име остава в историята легендарното богатство, и досега не е открито, а тайната на мястото, където то би могло да се намира, остава скрита за всички, търсили го през последните 500 години.

Последните заселници на острова някога са се грижили за фара, който е в близост до бреговете, но когато съоръжението бива автоматизирано през 1920-та година, те напускат това парче земя сред океана.

Оттогава насам островът привлича куп авантюристи и търсачи на силни усещания.

Сред иманярите през 20 век, отдали се на търсене на съкровището бил и белгийският инженер и математик Пол Тири, който буквално се вманиачил на тема "Съкровището на Троицата". Тири посветил 40 години от живота си в издирването му, но така и не успял да открие загадъчното имане преди смъртта си през 1979 година...

Ще са достатъчни ли натрупаните през годините доказателства, следи и легенди, за да намери сега съкровището елитния екип от търсачи, чиито приключения за заснети от Discovery Channel?

Новата поредица "Островът на змиите и скритото съкровище" ще ви отведе на това безкрайно опасно и интересно място и ще ви накара да проследите със затаен дъх изпитанията, през които минава ежедневно екипът от изследователи.

Гледайте всеки вторник от 21:00 часа по един вълнуващ епизод от поредицата "Островът на змиите и скритото съкровище" по Discovery Channel.

Oще: discovery  discovery channle  бразилия  дискавъри  имане  кеймада гранде  островът на змииите и скритото съкровище  поредица  съкровище  съкровището на троицата  телевизия 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.