Август не е време за море | webcafe.bg
Webcafe

Август не е време за море

Златина ДимитроваЗлатина Димитрова
14.08.2016, 09:30 (обновена 25.08.2016, 13:12)
плаж, море, август, чадъри, лято

Снимка: © Getty images

Съгласни сме, че малцина мечтаят да са в града през лятото, но идеята за София през август далеч не е толкова лоша

Август не е време за море. Всички са изпълзели по плажовете, където вече медузи превземат брега с нови сили, вълните стават по-големи, времето - по-опасно, а жегата - нетърпима.

Повтаряте си тези думи като мантра, която да ви накара да забравите, че ще успеете да се докопате до отпуск чак през септември, а колегите ви вече изпълват офиса с тен и спомени за гръцки плажове.

Сладкарница „Неделя" също не харесва скучните дни от лятото, затова търси начин да ги направи по-позитивни. Заедно с Webcafe сладкарницата дава чудесна възможност да преборите тягостната жега със...забавления и сладки възможности. Всяка седмица ще ви предлагаме идеи как да оползотворите горещите августови дни в комбинация със сладко изкушение от „Неделя" на промоционална цена от 3.20 лв.

Съгласни сме, че малцина мечтаят да са в града през лятото, но идеята за София през август далеч не е толкова лоша. Можете да видите целия град някак по-спокоен, сякаш сам успява да диша по-леко, а една разходка по улиците следобедно или вечер след 8, подсказва, че градът е станал по-празен. Това обаче не означава, че няма какво да се прави в София през август. Точно обратното. Градът е голям и забавления дебнат отвсякъде.

А ако се чудите с какво да запълните времето си тази седмица, ето нашите предложения:

15 август, понеделник

Понеделниците са тежки, особено през лятото. Може обаче да разнообразите този с кино вечер на открито. В One More кино от 21.00 ч. можете да гледате вдъхновяващия испански филм с участието на Пенелопе Крус „Ма Ма". Пенелопе Крус като жена, чиято воля и безкрайни възможности да обича я водят и през трагедиите, и през чудесата на живота. Пенелопе Крус е в ролята на жена (Магда), чийто съпруг решава да прекара лятото в Мадрид с младата си любовница. Магда разбира, че има рак на гърдата и я чака дълго болезнено лечение. В същия момент среща Артуро - мъж, чиито жена и съпруга претърпяват инцидент и съпругата му изпада в кома. Магда и Артуро се сближават покрай катастрофите, които и двамата преживяват.

16 август, вторник

Може да продължите киновечерта и във вторник, но на едно приказно скрито кътче в София. G8 е културен център, където може да видите различни изложби, да гледате кино на закрито и на открито. Филмовите зали приличат на извадени от друго време и създават усещане за уют и покой, в който смартфонът е излишен. Именно в G8 може да „попътувате" чрез програмата „Кино за пътешественици". В 19.45 ч. започва филмът „Добре дошли в Банкок". Не очаквайте приказна история, с която се зарибяват туристи. Филмът представя града такъв, какъвто е - с всичките му недостатъци, секс индустрията и животът, през погледа на хората, които живеят там.

17 август, сряда

Всяка сряда вечер кътче в центъра на София се превръща в машина на времето и може да ви отпрати в 30-те или 40-те години на миналия век. В 21.30 ч. пространството между Министерство на отбраната и Народния театър се превръща в дансинг, на който се разразява суинг парти. Танцът става все по-популярен в България през последните няколко години. Ако искате да видите какво представлява - бъдете там в сряда. Може скрито да наблюдавате танцуващите или, ако носите духа на суинга, да се включите.

18 август, четвъртък

Възползвайте се от горещия август, когато София диша свободно, за да посещавате музеи и галерии, които винаги се претъпкани. Посетете Квадрат 500 или Софийска градска галерия. Или Националната художествена галерия. Със сигурност ще усетите града по-приятен, без да се притеснявате от тълпите хора, които влизат в музей само в Нощта на музеите.

19 август, петък

Понякога, за да си почине човек, не е нужно да прави нещо особено, да ходи далеч и да покорява непознати върхове. Може просто да отиде в парка с приятели, да изпие една бира, да се разходи. София отскоро има нов парк - „Възраждане". Мястото е приятно за вечерни разходки, а фонтанче, което пръска вода от земята, привлича малки и големи в жегата. Ако имате желание да спортувате, съвсем наблизо се намира и новата площадка за стрийт фитнес в парк „Свети Никола".

20 август, събота

В събота може да поспите до късно. После да се пуснете към музея „Земята и хората", зад който между 14.00 и 20.00 ч. ще се състои Urbаn Ареrіtіvо - събитие c музика и забавления. За да присъствате, трябва да носите храна, напитки и одеяло за пикник. Организаторите ще ви гарантират музика и игри като петанг и федербал.

А иначе винаги може просто да отидете на сладкарница с близките си, да изпиете чаша ароматно кафе и да се насладите на парче торта. В сладкарница „Неделя" през цялата седмица то ще ви струва само 3.20 лв., ако е торта „Шоколадов банан".

Oще: август  бира  забавление  какво да правим  кино  когато не сме на море  културна програма софия  музеи  неделя  нощно кино  парк  сладкарница неделя  сладки  софия  софия диша  събития  торти 


Още от Ad блок