Bubbles & Cooler: първа среща | webcafe.bg
Webcafe

Bubbles & Cooler: първа среща

големият лебовскиГолемият Лебовски
20.08.2015, 17:17 (обновена 30.08.2015, 11:31)
Bubbles

На следващия ден получих позвъняване, на дисплея се изписа "Кулър". Момичето с розова коса и вкус за розови напитки ме покани на море.

Можете да ми викате Бъбълс. Нека не усложняваме нещата с фамилии - "ов", "ев", "ски" и тн. Господин Бъбълс - ако все пак държите да поснобеем (но нека не го правим) и не си падате по кратките форми, както казваше Пича от "Големият Лебовски". На 26 години съм, от София, израснал между павираните улички около "Иван Асен II" и хълмистите пейзажи по поречието на Струма.

Баща ми помага на собственици на лозови масиви в долината на реката, а майка ми работи в парфюмерийната индустрия. Може да се каже, че детството ми мина в света на ароматите. Моите приятелчета от квартала си играеха с колички и лего, а аз се вълнувах от тероари, сортове и мехурчета. О, да, мехурчета. Фен съм на Дионис, но и на въглеродния диоксид - фетишизирам газираните еликсири.

Затова ми викат Бъбълс.

Когато бях на 19 години се изследвах и се разбра, че имам генетично подсилено обоняние и свръхчувствителни вкусови рецептори. ДНК-късмет и семейна среда, благодарение на които може да не ми се наложи да работя в колцентър. Или НПО. Не, че имам нещо против офисния лайфстал и активизма, но зарът на природата ми отреди място в света на алкохолните нектари и плодовите еликсири.

Дегустирам питиета, тествам нови продукти и водя опияняващ блог за алкохолни ревюта.

Новата ми мисия ме отведе по пътя на газираните винени коктейли - стара моя страст, на която трябваше да погледна от друг ракурс. Озовах се на фънки градинско рандеву с колоритни персонажи и премиерни напитки за тест - Bubbles Party Wine Cooler.

Подобно на Лео Ди Каприо в "Джанго без окови", и моето любопитство преля във внимание. Често цитирам филми на Таранитно, който също като мен е фен на газираните алкохолни напитки и посвети цяла ода на шампанското в своя визуално-вкусен сегмент от омнибус проекта "Четири стаи".

Но да се върна на Bubbles Party Wine Cooler - дорипрякорът ми присъстваше, нямаше как да не приема мисията лично. Спуснах се към първата бутилка със светла, бълбукаща течност, с основа бяло вино от сорта Мускат. Четири големи ледени глътки - експлозия от здравословен хедонизъм. Сладка праскова и бленд от познати, вълнуващи аромати, видени от нов ъгъл.

Обичам си работата.

Докато тествах, aka пресушавах, втория си уайн кулър с поглед насочен към космоса, периферното ми зрение засече разкошна гледка - криминално привлекателна млада дама с ретро прическа като на Ума Търман в "Криминале", но с розов цвят на косата и умерен, тоест недразнещ хипстърски дрескод. Тя стоеше на четири метра от мен с бутилка, в която имаше течност с цвета на косата и ми се смееше.

Почувствах се като Майлс от "Отбивки" преди да се впусне в дълга реч за живота и сорта Пино ноар в опит да впечатли прекалено прекрасната Мая.

Половин час и три светли коктейла по-късно се озовах в центъра на разгорещен дебат с момичето с розовата коса. Спорът беше драматичен - кой от двата варианта е за предпочитане - белият коктейл от Мускат с вкус на сладка праскова или розовият от Сира с вкус на малина. Аз застанах зад първата опция.

Повечето аргументи на скандално красивото създание бяха издържани, но нямаше как да се оставя.

Разговорът заприлича на поп-културен спор без победител и губещ. "Ролинг Стоунс" или "Бийтълс", Клепътн срещу Хендрикс, Бъстър Кийтън или Чарли Чаплин, Жизел срещу Бар Рафаели, Биги или Тупак, Мускат срещу Сира, праскова или малина? Моятсрещу нейният коктейл.

Конфликът е в основата на всяка драма, хората сме агенти на противопоставянето. Но в края на вечерта, на фона на музиката на Trent Reznor, аз и момичето с розовата коса постигнахме съгласие. В крайна сметка двамата обичаме и Чаплин, и Кийтън, и Клептън и Хендрикс. И Мускат, и Сира, и бяло, и розе.

Разменихме си коктейлите и телефонните номера, тя се усмихна и ми каза да я запиша като "Кулър".

А аз осъзнах че ДНК-джакпотът, който съм получил от родителите си, не ме отличаваше от всички останали в този момент.

Хората около мен имаха същите хедонистични гримаси на задоволена жажда. Дори моят стар познат от морето Батката се забавляваше сравнително кротко с по две бутилки във всяка ръка, заобиколен от атлетични млади дами на високи платформи. Е, малко по-късно го помолиха да се оттегли от партито, след като се опита да изнесе цяла каса, но това си е Батката.

На следващия ден получих позвъняване, на дисплея се изписа "Кулър". Момичето с розова коса и вкус за розови напитки ме покани на море.

От мен се искаше само да заредя две хладилни чанти с темата на нашия спор. Поравно.

Oще: bubbles & cooler  bubbles party wine cooler  винени коктейли  газирани алкохолни напитки  газирани винени коктейли  мускат  сира  сортове вино  уайн кулър 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.