Добавете розов цвят и настроение с първия доматен фест в София! | webcafe.bg
Webcafe

Добавете розов цвят и настроение с първия доматен фест в София!

Sportcafe
07.09.2017, 13:47 (обновена 08.09.2017, 12:18)
Доматен фест - Метро

Очаква ви най-дългото доматено хоро, доматен велокарнавал и много изненади

Ако ще бъдете в София на 16 септември, имате чудесната възможност да добавите розов цвят и отлично настроение в съботния ден. Как да го направите ли? Очакваме ви на Фестивала на розовия домат - празник на танца, движението и хубавата храна!

Заповядайте от 11 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет и се потопете в един невероятен празник на открито, посветен на българския розов домат, безспорният цар на родните зеленчуци, отглеждан с много грижа повече от един век от ласкавите ръце на българските земеделци.

Фестивалът е едно пътуване към равнините на плодородна Тракия, където от столетия се отглеждат едни от най-вкусните плодове и зеленчуци на света. Ще имате възможност да се насладите на много „розови" преживявания - фермерски пазар с изобилие от най-добрите розови домати; томболи и награди от МЕТРО, вкусните млечни продукти на Саяна и невероятният италиански зехтин Monini, кулинарни предизвикателства от топ готвачи; открит шампионат на София по хип хоп, латино и народни танци; най-дългото доматено хоро в историята на България и дори доматен велокарнавал!

Известният духов оркестър Виво Монтана ще забавлява гостите и тъй като все още ще е лято и сигурно ще е доста горещо, ще има коктейли Virgin Mary за всеки в павилиона на МЕТРО Академия!

Със сигурност знаете как да си направите чудесна шопска салата, но искате ли да станете част от приготовлението на автентична българска лютеница, а накрая да я опитате и споделите с приятели?

Известният майстор на български традиционни гозби Ангел Ангелов ще ви очаква с гигантската си тава и предизвикателството да направите заедно с него и екипа му 1 тон лютеница. Ще имате възможност да разгледате и изложбата с най-интересните доматени предложения, създадени от ресторантите, участващи в програмата на Sofia Restaurant Week.

Ако искате да прекарате един чудесен съботен ден, тогава елате в центъра на София и нека изпратим лятото и посрещнем началото на есента по подобаващ начин - с чудесно настроение, вкусна храна и положителни емоции! Розовият домат ви очаква!

Повече информация можете да намерите на фестивала на проекта.

Oще: metro  доматен велокарнавал  доматено хоро  доматен фестивал  кулинарни предизвикателства  метро  награди  празник  събития в софия  фермерски базар  фестивал на розовия домат 


Още от Ad блок

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.