Кампания срещу шофирането в нетрезво състояние тръгва в училища | webcafe.bg
Webcafe

Кампания срещу шофирането в нетрезво състояние тръгва в училища

webcafeAd блок
28.01.2016, 19:17 (обновена 28.01.2016, 19:22)
Перно Рикар

Програмата цели добавянето на набор от занятия в учебната програма на 12 клас и университетите в страната.

Нова програма срещу шофирането в нетрезво състояние тръгва в десетки училища в страната. Компанията на Перно Рикар България започва с прожекция на късометражния филм „Моментът никога не е само един" в в столичната испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес". Повече от 60 ученици и 4 класни ръководители оцениха високо както филмовата продукция, така и програмата, създадена специално за тях в опит да бъде ограничено шофирането в нетрезво състояние.

„Шофиране = Отговорност" е разработена от компанията Перно Рикар в отговор на един от поетите от алкохолната индустрия ангажименти към Световната здравна организация. Целта на програмата е повишаване на информираността на младите и бъдещите шофьори за опасностите от шофирането в нетрезво състояние - отговорност, поета от компанията в световен мащаб.

Програмата цели добавянето на набор от занятия в учебната програма на 12 клас и университетите в страната. Атрактивна методика и нестандартен подход са сред отличителните й черти. Тя е изградена от няколко основни компонента и включва късометражен игрален филм, комикс и информационна уеб платформа.

Специален наръчник на класния ръководител ще помага за провеждането на „Час на класа" или лекция, посветени на безопасното шофиране. Цялата информация и всички материали, необходими за провеждането на час на класа могат да бъдат намерени на karaiotgovorno.com. Всеки преподавател вече може да се регистрира и успешно да свали образователния инструмент.

„Бъди отговорен - не шофирай пил" се обръща към възрастовата група 18-25 като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Това е възрастта, в която младите хора стават пълноправни членове на обществото, но не са достатъчно подготвени за някои от отговорностите и за последствията от взетите решения. Затова те са основна целева група, а самите учители и университетски преподаватели - посланици, като значими фигури в живота на дванадесетокласните и студентите.

Часът на класа е идеален вариант за провеждане на дискусия по темата сред 18-19 годишните, а университетската аула осигурява среда за дискусия и промяна на нагласи сред малко по-големите и вече оформящи се като отговорни членове на обществото студенти.

Един от основните компоненти на програмата е късометражният игрален филм „Моментът никога не е само един". Режисьор на продукцията е Зоран Петровски („Под прикритие", „Революция Z"), а сценарист е Георги Иванов („Под прикритие", „Революция Z"). В основните роли влизат млади актьори, а съставът се допълва от добре познати имена като Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и Филипа Балдева.

Модулът вече функционира и първите часове на класа, посветени на темата за безопасното шофиране са вече факт. Предстоят крайно любопитни месеци, в които с интерес ще следим разпространението на филма в цялата страна. Интересът е огромен, а каузата заслужава да бъде следвана.

Oще: бъди отговорен  кампания  не карай пил  образование  перно рикар  световна здравна организация  социална отговорност  уеб платформа  шофиране  шофьор 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.