Какво стои зад срещата на класиката с брейка? | webcafe.bg
Webcafe

Какво стои зад срещата на класиката с брейка?

webcafeСибина Григорова
19.10.2017, 12:02 (обновена 29.11.2017, 22:06)
red bull, red bull flying steps, редбул, брейк

Снимка: © RedBull

Движенията в брейка са толкова яки, колкото и фугите на Бах

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия, Red Bull Flying Bach вече е утвърдена марка, която продължава своя живот - година след година, шоу след шоу. Вартан Басил е изключително доволен от начина, по който продукцията се е получила. „При други подобни спектакли, брейкденсърите просто танцуват на определена музика. При Red Bull Flying Bach, ние не просто танцуваме, а визуализираме Добре тамперирано пиано на Бах. За нас турнетата на Red Bull Flying Bach са сбъдната мечта. Искаме да впечатлим абсолютно всяка аудитория във всяка държава с нашето изкуство."

Както добавя режисьорът Кристоф Хагел - „Движенията на брейкденсърите са точно толкова яки, колкото фугите на Бах. И няма значение дали си от Хърватия или Япония, за да им се насладиш напълно."

Хагел, един от най-креативните и прогресивни съвременни творци, е възможно най-правилният човек, който да оглави продукцията на Red Bull Flying Bach - една шеметна смес от пиано, кецове, брейкбийтове и специфичните фуги на Йохан Себастиан Бах. Произведението, върху което стъпва тази модерна танцово-музикална амалгама носи дългото и много-обяснително име:

ДОБРЕ ТЕМПЕРИРАНО ПИАНО ИЛИ ПРЕЛЮДИИ И ФУГИ ВЪВ ВСИЧКИ ТОНОВЕ И ПОЛУТОНОВЕ, КАСАЕЩИ КАКТО МАЖОРНИТЕ ТЕРЦИИ, ТАКА И МИНОРНИТЕ. ЗА ПОЛЗА И УПОТРЕБА КАКТО НА ЖАДНОТО ЗА УЧЕНИЕ МУЗИКАЛНО ЮНОШЕСТВО, ТАКА И ЗА ЗАБАВНО ВРЕМЕПРОВОЖДЕНИЕ НА ТЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ПРЕУСПЕЛИ В ТОВА УЧЕНИЕ

По същество то представлява цикъл произведения, състоящ се от 48 прелюдии и фуги за пиано, обединени в 2 тома по 24 произведения. В настоящия си вид, Red Bull Flying Bach е 70-минутна мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, съвременни бийтове и почти свръхестествените способности на берлинските първенци и четирикратни световни шампиони Flying Steps.

Шоуто се развива непрекъснато", споделя брейк танцьорът и хореограф Майкъл Роузман. „Внимателно следим нашата сцена и добавяме всякакви невероятни движения. Има много технически сложни моменти в танца, които биха оценили, и любителите и спецовете в това изкуство."

Един от акцентите в Red Bull Flying Bach e участието на младата, но вече доказала се в родната си Италия балерина Виргиниа Томарчио. „От малка усещах танцът в кръвта си", споделя Томарчио. „Най-хубавото е, че това не остана мечта, а се превърна в моя живот." Днес тя е част от престижния балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти.

В спектакъла на рояла ще се радваме и на българското участие на Вида Калоянова - пианист, солист, и камерен музикант в редица концерти в цяла Европа. Завършва с отличие НМУ „Любомир Пипков" и след това продължава музикалното си образование в Берлин. От 2011 тя е част от трупата на Red Bull Flying Bach и се счита за основен двигател и вдъхновение на творческия директор - Кристоф Хагел, тъй като в живота е и негова съпруга.

Билетите за шоуто са в продажба в мрежите на Eventim и TicketPro на цени от 30 до 80 лв. Деца до 10-годишна възраст влизат безплатно, но без седящо място. За деца над 10 г., ученици и студенти е предвидена отстъпка от 10 лв. на билет във всички ценови категории, без тази от 30 лв. Отстъпката е валидна само срещу представяне на съответния документ.

Oще: redbull  red bull  red bull flying bach  red bull flying steps  бах  брейк  брейкденс  редбул 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.