Ед Стафърд разкрива мистериите на Сибир, Етиопия и Бразилия | webcafe.bg
Webcafe

Ед Стафърд разкрива мистериите на Сибир, Етиопия и Бразилия

webcafeAd блок
06.10.2015, 13:07 (обновена 04.11.2015, 17:27)
ед стафърд

Снимка: © edstafford.org

Ед Стафърд е британски изследовател и пътешественик

Ед Стафърд е непоправим авантюрист и пътешественик, който е доказал във времето, че не би се спрял пред нищо докато не завърши мисията си.

В поредицата "Ед Стафърд: Загадките от птичи поглед" по Discovery Channel изследователят се изправя пред множество предизвикателства, за да разреши едни от най големите мистерии в Западна Папуа, Сибир, Етиопия, Бразилия и Замбия.

В един от епизодите Ед пътува до сърцето на Сибир, за да изследва корените на мистериозен кръг от разбил се камък, известен от местни легенди като гнездото на гигантски "огнен орел".

С появата на кратер или скалист вулкан насред иначе непроницаемата огромна тайга, местността продължава да озадачава учените. Ед знае добре, че студените местности са извън неговата експертиза и трябва да разчита на местните за помощ.

Той е отведен при група полу-номади, наречени евенки, чиито еленски шейни му позволяват да се доближи до мистериозната дестинация, независимо от суровото време, температурите под нула, снежните преспи и тежкия терен. Но коварният студ принуждава Ед да се върне обратно и той се предава, когато открива, че части от тялото му са измръзнали.

Следващата цел на Ед е странна поредица от кръгли точки в средата на пустинята Данакил в Етиопия - най-топлото място на планетата и опасна гранична конфликтна зона.

След първоначалното му вълнение и облекчението, че ще е сам със себе си на диво и красиво място, нещата започват да се объркват.

Камилата, която носи запаса му от вода, се измъква от каишката си и Ед рискува да припадне от изтощение, опитвайки се да я хване обратно, за да си върне водата, от която се нуждае, за да оцелее.Здравословното му състояние рязко се влошава. Но Ед е твърдо решен да разреши загадката на пясъците, независимо от местните легенди за зли духове и мистериозни случаи на смърт в пустинята.

Ед се връща обратно и в предпочитаните от него терени - джунглата на Амазонка. Целта му е тайнствен лазурно син воден басейн, дълбоко в отдалечения щат на Бразилия - Мато Гросо.

Отбелязан на сателитните снимки, до басейна няма видим път, а около него е естествената защита от гъста девствена джунгла. Експедицията на Ед среща съпротивата на местните, които искат да защитят земите си от външна намеса.

В драматичен обрат Ед е принуден да обмисли радикална промяна на първоначалния си план, заради който попада в джунгла, далеч по-трудна за преминаване и справяне, отколкото която и да е подобна местност, през която е минавал до момента.

Премиерното предаване стартира по Discovery Channel от 13-и октомври.

Oще: webcafe  анализи  бизнес  българия  забавление  коментари  лайфстайл  медии  новини  политика  развлечение 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.