Будителят на паметта, Румен Манов, е Будител на годината, на Радио FM+ | webcafe.bg
Webcafe

Будителят на паметта, Румен Манов, е Будител на годината, на Радио FM+

webcafeAd блок
02.11.2017, 16:46 (обновена 03.11.2017, 12:03)

1 от 5 снимки Назад Напред

радио фреш, будител на годината

На церемонията той получи уникалния плакет "Златен ключ"

За четвърта поредна година Радио FM+ организира кампанията "Будител на годината". Инициативата фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

Заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителното проект „Приказка за България", обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие, Румен Манов е Будител на 2017г, избран от слушателите на Радио FM+. „Будителят на паметта" получи уникалния плакет „Златен ключ", по време на церемонията в „Резиденция Тера", а наградата бе връчена от д-р Милен Врабевски, първият носител на титлата през 2014 г.

Будител на годината не е класация или състезание. Всички номинирани са достойни будители!- сподели инициаторът на кампанията Ива Дойчинова- Тази инициатива е начин да осмислим духа на обществото и да насочим вниманието и признанието към онези каузи и идеи, които създават по-добро бъдеще".

Над 10 000 от слушателите на Радио FM+ подадоха своя вот за някой от номинираните. Всеки от будителите получи грамота „Будител на 2017г.", а почетния диплом, бе за Дядо Панде Евтимов - пазителят на българщината в Македония.

Традиционно партньорите на кампанията връчиха свои специални награди към някои от номинираните.

Фондация „Българска памет" отличи Силвия Захариева любимата учителка от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна. Нейните възпитаници получиха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии.

От строителна фирма „Стримона" спряха своя избор на Будителят на България извън България, д-р Анелия Хохвартер, един от най-успелите български лекари в чужбина. Международно признатата офталмоложка застана зад каузата "Локомат за България" - купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.

Vivacom, традиционно подкрепящи кампанията, още от нейното създаване, дадоха своята награда на Будителския проект на годината, 50 места от българската история извън България. За да я получат, на сцената излязоха момчетата създали първото по рода си издание, представящо историята на значими за българите места, останали извън съвременните граници на България.

Специалната награда от екипа на Радио FM+, уникален плакет талера „Велики български владетели", изработена от арт работилница „Артикос", също бе дадена на един от номинираните. Ива Дойчинова, като водещ на церемонията заедно с Андрей Захариев, връчи талерата на Ивайло Шопски. Будителят на родолюбието развълнува публиката и предизвика бурни аплодисменти с думите си: "Не е българин този, чиито баща е българин... Българин е този, чиито син ще бъде българин!"

Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха церемонията.

Радио FM+ изказва и специални благодарности на Жана Жекова и Anrews Fashion Studio за прекрасните облекла на водещите.

За страхотното ни настроение се грижеха елегантните дами от трио „Хипнотик".

Oще: radio fresh  будител на годината  ива дойчинова  ивайло шопски  радио фреш  румен манов 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.