Вижте кои са победителите от конкурса за млади предприемачи The Venture | webcafe.bg
Webcafe

Вижте кои са победителите от конкурса за млади предприемачи The Venture

webcafeAd блок
19.07.2016, 11:26 (обновена 20.07.2016, 07:35)
the venture

Социалният стартъп от Колумбия Conceptos Plasticos, фокусиран върху това, да трансформира пластмасовите отпадъци в строителни материали, беше награден с най-голяма част от сумата, получавайки 300 000 долара.

Българите от Bee Smart Technologies, които търсят решение на глобалния проблем с изчезването на пчелите, бяха част от 27-те проекта, които стигнаха до финала на състезанието, но за съжаление не намериха място сред финалистите.

Изключително достойно се представиха родните предприемачи от Bee Smart Technologies на финала на конкурса The Venture, който се проведе в Ню Йорк.

Българите, които търсят решение на глобалния проблем с изчезването на пчелите, бяха част от 27-те проекта, които стигнаха до финала на състезанието.

След като преминаха успешно четвъртфиналите, придружени от едва 11 други проекта, техният създадел Сергей Петров защити уверено своята концепция пред журито, което оцени високо неговите усилия, но за съжаление Bee Smart не намериха място сред финалистите.

В крайна сметка съдиите решиха да разпределят остатъка от наградния фонд от 1 милион долара, възлизащ на 750 000 долара, между пет проекта (останалата част бeше раздадена посредством онлайн гласуване).

Социалният стартъп от Колумбия Conceptos Plásticos, фокусиран върху това, да трансформира пластмасовите отпадъци в строителни материали, беше награден с най-голяма част от сумата, получавайки 300 000 долара.

Другите проекти, които получиха финансиране, са WeFarm от Великобритания (200 000 долара) - пионери в обмяната на ноу-хау между собственици на малки ферми.

Наградени са и EyeControl от Израел (100 000 долара), заради проекта за мобилно комуникационно устройство за пациенти, чиято болест не им позволява да осъществяват контакт. Отличен е и стартъпа за ръчно изработени модни аксесоари Wakami от Гватемала (100 000 долара).

Coolar от Германия също получават 50 000 долара, заради представянето на иновативна система за охлаждане, която позволява на лекарите, които работят в региони без електроснабдяване, да съхраняват животоспасяващи лекарства.

Събитието беше кулминацията на втората година на The Venture, в която кандидатура за финансиране заявиха над 2500 проекта.


Финалните презентации се проведоха пред жива публика, която се състоеше от доста сериозни предприемачи, бизнес лидери и инфлуенсъри, сред които бе заел място и номинираният за златен глобус актьор Оскар Айзък, който участва във филма на Chivas Regal "Win the Right Way".

Водещ на събитието беше Тревър Ноа от The Daily Show.

Журито, което се състоеше от Ева Лонгория, Сонал Шах, Джо Хъф и Александър Рикар, даваше оценка на всеки бизнес, като преценяваше потенциала му да създаде устойчива социална промяна.

Ева Лонгория поздрави всеки един от победителите: "Бях наистина вдъхновена от финалистите - толкова съм благодарна, че има хора в света, които могат да създадат решения за сложни световни проблеми. Всички живеем в глобално общество и аз вярвам, че социалното предприемачество е единственият начин да се създаде позитивна промяна".

Директорът на Pernod Ricard и член на журито Алексaндър Рикар каза:

"Беше истинска привилегия да бъда част от журито и да наблюдавам как петимата финалисти да се опитват да спечелят останалите 750 000 долара. Бизнеси като Conceptos Plásticos и WeFarm са страхотен пример за това, колко напредничаво и иновативно е социалното предприемачество и с колко страст работят тези хора.

Chivas се гордее с това, че подкрепя бизнеси, които имат мисия да създадат позитивна промяна в света. Нямам търпение да видя въздействието на тези проекти в бъдеще".

Chivas The Venture беше създаден през септември 2014-та.

16-те финалисти от първата година на конкурса вече имат процъфтаващ бизнес, чрез който оказват позитивно влияние върху редица социални проблеми, както и върху проблеми на околната среда. На благотворното въздействие на първите финалисти на The Venture се радват над 200 000 души в над 50 страни по цял свят.

Chivas продължават отдадено да следват своята мисия да вдъхновяват и подкрепят поколение от предприемачи от цял свят.

Всеки, който има идея и смята, че тя може да промени света, е поканен да кандидатства за наградата от 1 милион долара в третото издание на The Venture, което започва от септември 2016 година.

Посетете www.theventure.com за повече информация.

Oще: bee smart technologies  chivas regal  the venture  ева лонгория  мобилни технологии  разочарования  сергей петров  стартъпи  технологии  технологични разочарования  финал на the venture 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.