Изберете живота без болести с Аюрведа Клиник в Банско | webcafe.bg
Webcafe

Изберете живота без болести с Аюрведа Клиник в Банско

webcafeAd блок
11.05.2017, 09:12 (обновена 11.05.2017, 15:19)
Aюрведа Клиник Банско

Не е достатъчно само излекуването на заболяването, важно е да се разбере и какви са причините, довели до него

Каквото и заболяване да имате, с Аюрведа можете да го излекувате. Това обаче няма да е достатъчно. Трябва да си дадете ясна сметка кое ви е довело до болестта, кои са причините и да ги отстраните.

Това е свързано с промяна на вредните навици в храненето и в цялостния дневен режим, да ги преустроите така, че да избягвате болестите. В противен случай, след излекуването отново сами "ще извикате" различни заболявания.

Това е основно схващане при Аюрведа.

Тази древна индийска медицина, която е на повече от 5000 години, по природосъобразен начин лекува всички болести. Но не само се съсредоточва върху симптомите и последиците, а по време на лечението премахва и причините.

Затова в Аюрведа клиник в Банско, където леченията се провеждат от специализиран индийски медицински екип, обръщат особено внимание пациентите да вникнат в основните принципи на Аюрведа като път към дълголетието.

По време на лечението се изнасят лекции, аюрведа лекарят дава на всеки персонално консултации и съвети във вид на план какво конкретно и как да промени в начина си на живот.

Индийският медицински екип в Аюрведа клиник в Банско се води от доктор Махеш Гарже, който е гуру на Аюрведа.

Той е лекар по аюрведична медицина и хирургия с 14-годишен практически опит. Лицензиран е от индийското правителство, квалифициран е да използва близо 400 лечебни билки. Бил е в съветническите екипи на президента и министър-председателя на Индия.

Втори аюрведичен лекар е съпругата му д-р Мохини Гарже, която е специалист по интензивните и специфични Панчакарма-процедури. Освен това е експерт и в аюрведичното готвене, а при аюрведа храненето е особено важно.

Терапевтите индийци също са висококвалифицирани със стаж от 12 до 16 години в прилагане на аюрведа процедурите.

Самата клиника е луксозна, тя се помещава в апартхотел Лъки Банско 5 звезди. В нея се извършва детокс на организма и лечение, което е съпроводено с подмладяване и разкрасяване.

Пречистването на тялото е свързано с това, което споменахме в началото - премахване на причините. От заседналия начин на живот и вредния начин на хранене, в организма се отлагат различни токсини, тежки метали, пестициди, свободни радикали.

Те затрудняват и объркват естествените функции на различните системи в организма, нарушават съотношенията и балансите, а тялото не успява да се освободи от тях.

Това освобождаване Аюрведа постига чрез съчетаването на двата метода - Пурвакарама и Панчакарма. Първият е комплекс от външни въздействия, които раздвижват на зоните токсини и разкрасяват. Те подготвят тялото вътрешно пречистване чрез Панчакарма - комбинация от слабителни и очистителни процедури.

Двата метода за пречистване се съчетават с хранителен режим. Както споменахме, при Аюрведа той е особено важен.

Храната се възприема като удоволствие, но най-вече като източник на жизнената енергия. Затова трябва да е природосъобразна, вкусна, балансирана - нито с излишъци, нито с недостиг.

Интересно е, че ако не е вкусна, храната не е полезна. Също няма да е полезна, ако не се изяде до три часа след приготвянето, даже и да е от полезни продукти.

Самото й приготвяне е ритуално "бяло" - със светли мисли, светли емоции, с чисти дрехи в чисто помещение.

За болестите казахме - Аюрведа лекува всички заболявания, няма смисъл да ги изброяваме. Ако някой се интересува от конкретна болест, ще я намери на сайта на клиниката.

Лечебните курсове в Аюрведа клиник в Банско са 7,10,14 и 21 дни в зависимост от степента на заболяването и общото състояние на организма. При по-тежки случаи на напреднали болести периодът - разбира се, е по-дълъг.

И така: с Аюрведа в Аюрведа клиник в Банско - изберете живота без болести!

Oще: аюрведа  аюрведа клинк банско  банско  живот без болести с индийска медицина  индийска медицина  как да се лекуваме с аюрведа  клиника в банско  клиника по аюрведа  къде се прилага аюрведа  лечение с аюрведа 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.