Будител на годината на Радио FM+ е будителят на надеждата | webcafe.bg
Webcafe

Будител на годината на Радио FM+ е будителят на надеждата

webcafeAd блок
08.11.2016, 09:51 (обновена 09.11.2016, 09:01)

1 от 6 снимки Назад Напред

будител на годината

Носителите на наградите на Радио FM+

С близо 30% от вота на гласувалите д-р Георги Стаменов и Фондация "Майки за донорството" официално получиха званието „Будител на годината".

След оспорвано гласуване те събраха най-много от симпатиите на слушателите на Радио FM+.

Лекарят и фондацията бяха номинирани в кампанията, след като дариха пет безплатни инвитро процедури през отиващата си година на двойки с репродуктивни проблеми, имащи нужда от донорски материал. Д-р Стаменов и "Майки за донорство" от години даряват надежда и рожба на двойките с най-тежки репродуктивни пролеми у нас.

Будителите на годината традиционно получиха уникалния плакет „Златен ключ", а наградата им бе връчена от д-р Милен Врабевски, първия носител на титлата през 2014 г.

Д-р Стаменов трогна препълнената зала с думите си, че наградата е за всички номинирани в инициативата и в знак на уважение и благодарност към техните каузи, ги покани на сцената на литературен клуб „Перото", за да споделят заедно момента.

Номинираният за будител на духа Боян Петров бе избор на коментиралите обществени личности в ефира на Радио FM+. Водещата Ива Дойчинова му поднесе плакет-талера „Великите български владетели" от името на медията.

Боян беше и една от „най-ухажваните" личности в „Перото". Всеки искаше да се докосне до него, да поговори и да сподели усещането, че духът на едни продължава да подбужда други и събужда трети.

Подкрепилите кампанията партньори на Радио FM+ Фондация „Българска памет" , Vivacom и Julius Meinl също отличиха с личен приз някои от номинираните. От името на „Българска памет" д-р Милен Врабевски връчи своята награда на номинираната за будител „огнище" Диана Илиева, кмет на община Тервел, но не пропусна да изкаже благодарност и към Любка Биаджони за мисията й да представя пред света български музикални таланти.

Изборът на Vivacom полетя към Америка, за да достигне до Иво Иванов, писател и журналист, чиито истории намират будни съзнания и добри сърца, прекрояват душите, провокират ново осъзнаване на света.

Илиян Любомиров / Августин Господинов, който бе номинацията за будителят на младите, вдъхнови екипа на Julius Meinl и „кафето на поетите" го отличи със специален приз.

Церемонията „Будител на годината" се състоя в книжен център „Перото" , който събра над 150 гости, които аплодираха, плакаха и се усмихваха заедно със съвременните будители и радиоводещите на Радио FM+ Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто.

Водещи на събитието бяха създателят на инициативата „Будител на годината" Ива Дойчинова и Андрей Захариев (БНТ). Екипът на Радио FM+ благодари на БНТ, които като основен медиен партньор заснеха и излъчиха церемонията в своята програма.

Oще: августин господинов  будител на годината  българска памет  георги стаменов  златен ключ  иво иванов  илиян любомиров  любка биаджони  майки за донорство  милен врабевкси  радио fm+ 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.