Нямаш 18? Алкохолът ще почака | webcafe.bg
Webcafe

Нямаш 18? Алкохолът ще почака

webcafeAd блок
12.09.2016, 14:35 (обновена 12.09.2016, 15:43)
нямаш 18? алкохолът ще почака

Пет заведения се включват в кампанията на Перно Рикар за отговорна консумация на алкохол

Пет емблематични софийски заведения обединяват усилия в каузата на Перно Рикар за отговорна консумация на алкохол. Те създадоха Лига на отговорните, която ще се стреми към ограничаване на употребата на алкохол от непълнолетни и създаването на култура на отговорно сервиране на алкохол.

Неформалната организация е отворена за нови заведения, които искат да работят за каузата.

Една от основните сфери на дейност в социалната отговорност на Перно Рикар България е насърчаването на отговорна консумация на алкохол. Ограничаването на употребата на алкохол от непълнолетни е един от глобалните ангажименти, които Групата Перно Рикар е поела, но постигането на тази цел е възможно само в партньорство с всички заинтересовани страни (властите, неправителствени организации, бизнеса). Bedroom, Carrusel, Culture Beat, Club 365, Once upon a time...Biblioteka припознаха каузата като своя.

Първата инициатива на Лигата е кампанията „Нямаш 18? Алкохолът ще почака." Тя насочва вниманието на посетителите на нощни заведения към проблема, поставяйки акцент върху наличните средства за справяне с него.

Известни и утвърдени плакатисти от PLAKAT KOMBINAT се включват в „Нямаш 18? Алкохолът ще почака." по креативен начин. За всяко заведение от Лигата на отговорните е изработена специална визия: плакат-уникат, представящ идентичността на заведението и посланието на кампанията.

Плакатистите, които подадоха ръка на кампанията са Анна Симеонова, Надежда Комитска, Светлана Мирчева, Стефан Чинов, Ясен Згуровски.

Официален партньор на кампанията е Държавна агенция за закрила на детето, а Националната телефонна линия за децата (НЛД) е отворена за подаване на сигнали за нередности, свързани с неправомерната продажба на алкохол на непълнолетни. С едно обаждане на номер 116111 всеки може да информира компетентните органи за наличието на нарушение на общоприетите правила, както и да подаде сигнал за всяко събитие, застрашаващо здравето и живота на най-малките. Повече информация за телефонната линия може да откриете на 116111.bg.

„Твърдо вярваме, че в бъдеще Лигата ще се разраства с нови социално-отговорни заведения в цялата страна и ще придобива все по-голяма обществена популярност, сила и значимост." - споделя Мирослава Симова, управител на Перно Рикар България.

Oще: bedroom  carrusel  club 365  culture beat  once upon a time  алкохол  барове  заведения  напитки  нямаш 18 алкохолът ще почака  перно рикар  пиене  плакат комбинат 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 13.09.201609:09

Тая прохладна майска вечер чорбаджи Марко, гологлав, по халат, вечеряше с челядта си на двора.
Господарската трапеза беше сложена, както по обикновение, под лозата, между бистрия и студен чучур на барата, който като лястовичка пееше, деня и нощя, и между високите бухлати чемшири, що се тъмнееха край зида, зиме и лете все зелени. Фенерът светеше, окачен на клончето на едно люлеково дръвче, което приятелски надвисваше миризливите си люлеки над главите на челядта.
А тя беше многобройна.
До бай Марка, до старата му майка и до стопанката му седяха около трапезата рояк деца - големи и малки, които, въоръжени с ножове и вилици, опустошаваха мигновено хлябове и блюда. Те напълно оправдаваха турската дума: сомун душманларъ.
Бащата хвърляше от час на час добродушни погледи на тия запъхтели работници с остри зъби и несъкрушими воденици, усмихваше се и казваше весело:
- Яжте, татовата, да порастете! Пено, налей паницата пак!
Слугинята отиваше при чучурчето, дето изстиваше руйното вино, наливаше и донасяше дълбока фарфорова паница. Бай Марко я поднасяше на децата, като казваше благоразположено:
- Пийте бре, маскари!
И паницата изреждаше всичкия народ. Очите на народа светваха, бузите се зачервяваха и той си облизваше с наслаждение устните. Тогава Марко се обърна към жена си, която се понавъси неодобрително, и каза строго:
- Нека да пият при мене - да не са жедни за вино. Аз не ги ща да станат пияници, като пораснат......
   

оценка

+1 -0