Отговорно парти | webcafe.bg
Webcafe

Отговорно парти

webcafeAd блок
22.12.2015, 14:18 (обновена 22.12.2015, 14:46)

1 от 3 снимки Назад Напред

Отговорно парти

Нова интересна инициатива стартира в поредица нощни заведения в София през изминалите дни.

Става дума за информационната кампания „Отговорно парти", която е насочена към повишаване на информираността на младите хора за опасностите от прекомерна употреба на алкохол.

Основна цел на инициативата е и създаването на култура на умерена и безопасна консумация.
В празничните месеци, основна част от местата, в които може да се срещнат младите хора са заведенията.

Ето защо, специален екип представя кампанията на посетителите там, като ги насочва към безплатното мобилно приложение „Wise Drinking". Самото приложение е разработено от Перно Рикар и съдържа полезна информация и съвети как да се забавляваме отговорно.

То позволява на потребителите лесно да проследят броя на консумираните алкохолни единици в реално време. А чрез система за гео-локализация, се предоставя информация както за законовата уредба относно употребата на алкохол в държавата, в която се намира потребителят, така и за най-близките спирки на градския транспорт.

Разбира се, в системата са включени и контакти на такси за безопасно прибиране след парти, така че независимо в кой гради или държава се намираш да можеш с един клик да се свържеш с такси.

С помощта на устройството Alcohoot, което превръща смарт телефон в дрегер, шофьорите дошли с автомобила си биват информирани за приблизителните стойности на количеството алкохол в кръвта им. А с тази информация, всеки един от тях би могъл да прецени кое е правилното решение за безопасно прибиране у дома.

В рамките на вечерта промо екипите на Перно Рикар представиха инициативата „Отговорно парти" на повече от 500 човека в 4 нощни заведения.

В едно от тях се натъкнаха на Гери Турийска, заедно със своята половинка Ясен Козев и техните приятели Камен Алипиев-Кедъра, актьорa Косьо Лунгов, дизайнерa Росен Дуков и аниматорa Николай Иванов. Тяхната компания с готовност се съгласи да се включи в инициативата. Всички бяха проверени с Alcohoot дрегера и получиха ценни съвети от екипа на "Отговорно парти". Разбира се, те получиха и забавни стикери, значки и магнити, подканящи към отговорна употреба на алкохол, като всеки един участник в кампанията.


Информационната кампания „Отговорно парти" напомня, че прекаляването със спиртни напитки, особено по време на празниците е опасно и носи редица заплахи.

Oще: wise drinking  алкохол  безопасност  дрегер  мобилно приложение  отговорно парти  пернод рикар  празници  прибиране  промили  такси 


Още от Ad блок