Как да придобием равномерен тен | webcafe.bg
Webcafe

Равномерният тен е напълно постижим

Lifecafe
25.08.2014, 15:19 (обновена 09.09.2014, 16:05)
плаж

Снимка: © Getty Images

За придобиването на красив и равномерен тен е необходимо спазването на няколко прости правила

Освен предпазващата функция, за която Webcafe вече писа, слънцезащитните продукти играят основна роля изобщо за придобиването на качествен тен. Те хидратират кожата по време на плаж (а защо не и по време на солариум) и спомагат за качеството на желания загар.

Бронзиращите продукти, освен че предпазват от слънцето, имат и функцията да подсилват тена и да скъсяват времето, необходимо за добиването му.

Знаете ли обаче, че има и други неща, с които е добре да се съобразявате, ако искате красив загар? Ето няколко съвета за придобиването на равномерен тен, както и няколко за това как да го запазите по-дълго:

1. Колкото повече вода пиете, докато сте на плажа (или в солариума), толкова по-добре ще се хидратира кожата ви. А това определено ще увеличи времето, за което ще задържите тена си.

2. Ако правите упражнения преди да се изложите на слънце - кръвообращението ви ще се подобри, което помага за по-добрата пигменатация на кожата - съответно и за придобиването на по-равномерен тен.

3. Не подценявайте слънчевите бани - те спомагат на тялото да произвежда Витамин D, който укрепва имунната система, мускулите, костите и зъбите, и подобрява сърдечното здраве.

4. За да имате по-равномерен тен и за да не допускате кожата ви да избледнява бързо след плажната баня, е добре да се излагате на слънце (или да посещавате солариум) регулярно и равномерно. Тук важи правилото: по-добре по малко всеки ден, отколкото много време наведнъж.

5. Увеличавайте постепенно и внимателно времето, през което излагате кожата си на слънчеви лъчи. Контролът над минутите излагане на слънце е единственият начин за придобиване на устойчив тен. Не забравяйте, че дори да имате по рождение тъмна кожа, или да смятате, че тя е изключително устойчива на топлина, прекаленото печене на плажа или в солариума със сигурност ще я увреди. Няма човешки тип кожа, която да не изгаря.

6. Ако използвате бронзиращ продукт (препоръчваме Photoderm BRONZ SPF 30 Сухо олио), е добре да го нанасяте веднага след като сте излезли от водата (или душа). След нанасяне, е препоръчително поне 4 часа да не мокрите кожата, за да може продуктът да попие добре и да има максимален ефект.

7. Използването на лосион за тяло или на слънцезащитен спрей по време на плаж (като например Photoderm MAX Spray SPF50+) активира меланина в кожата, но и я хидратира. А това е важно, защото както казахме и по-нагоре - хидратираната кожа, освен, че запазва по-дълго тена, и почернява по-бързо.

8. Много любители на солариумите смятат, че използването на бебешко олио по време на излагане на лъчи в сауната, спомага за придобиването на по-равномерен тен. Според специалистите обаче, практиката да се използват неподходящи продукти е доста опасна и може да доведе в най-добрия случай до предварително състаряване, а в най-лошия - до рак на кожата. И дори и да е вярно, че бебешкото олио води до по-бързо придобиване на тен, то също е вярно, че води и до по-бързо изгаряне. Така че внимателно с използването на неподходящи продукти!

9. За да запазите хубавия си тен, никога не забравяйте добрата хидратация след излагане на слънце. Лосионите за тяло за след слънчева баня (като например Photoderm Aprеs-Soleil) спомагат за цялостното добро състояние на кожата дългосрочно.

За да участвате в играта на Bioderma Bulgaria, споделете този текст на своята Facebook стена. Условието е да го направите през тази публикация на Facebook страницата ни, за да можем да проследим коректно всички участници. За да можем да видим, че сте споделили текста, трябва публикацията ви да е публична. Следващият понеделник трима от вас ще получат комплект продукти за слънце от Bioderma. В играта могат да участват читатели от цяла България.

Oще: bioderma  summercafe  лято  плаж  солариум  тен 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.