За коктейлите с любов: Къде да отбележим Месеца на коктейлите | webcafe.bg
Webcafe

За коктейлите с любов: Къде да отбележим Месеца на коктейлите

Webcafe
12.06.2019, 10:49 (обновена 13.06.2019, 11:28)
А heaping spoonful, game of thrones, got, игра на тронове, коктейл, коктейли

Снимка: © А heaping spoonful

Най-важното и най-доброто от World Class Cocktail Month

Месецът на коктейлите е в разгара си, а с него и забавните алкохолни приключения в 16-те бара, участващи в тазгодишното участие на фестивала World Class Cocktail Month.

През този един месец на фестивала в София, Пловдив и Варна ни очакват тематични вечери с първокласни питиета, любопитни активности и най-доброто от градската култура в най-популярните заведения в страната.

Идеята тази година на фестивала е да пресъздаде историята и културата на коктейлите в тяхното минало, настояще и бъдеще, а това ще стане като всеки един от участващите барове създаде свое специфично меню около един определен коктейл. А надпреварата за вниманието и небцето на гостите ще бъде привлечено от няколко любопитни събития.

Четири от тях обаче се превръщат в черешката на тортата в Месеца на коктейлите, борейки се да надминат и най-смелите очаквания на гостите. Три от тях вече минаха - Райската градина на One More Bar и тяхната Ketel Kitchen и Bloody Mary меню на 2 юни, знаменателната разходка из непознатите планети на бар Спутник - Bulleit Reloaded, както и демонстрацията на това как трябва да изглежда една петъчна вечер в бар Largo di Serdika с неговите коктейли джин тоник - Tanqueray Garden.

Това, което остава е опитът на бар KOTO да надмине всички със своята The Singleton Gastronomy.

С храна за стомаха и храна за душата на 12 юни вратите си ще отвори и бар KOTO за една вечер на дегустации, гастрономия и коктейли с едно от най-добрите едномалцови уискита The Singleton. Организаторите обещават и страхотен саундтрак, който да спомогне храната, дело на шеф готвачите от KOTO, и напитките, приготвени от мастър барманите на бара, да се леят плавно и с още по-голямо удоволствие.

През останалото време почитателите на коктейлите могат да посетят всеки един от баровете в програмата на фестивала. Във всеки от тях специалното коктейлно меню се завърта около един известен коктейл в неговите три проявления - минало, настояще и бъдеще.

Ето всички места, в които юни е месецът на коктейлите, заедно с информация предпочитания алкохол и коктейлите, около които се завъртат техните коктейлни менюта:

София:

BarMe - бърбън Bulleit, три версии върху култовия коктейл Whiskey Sour.

One More Bar - водка Ketel One и коктейлно меню, гравитиращо около Espresso Martini.

Sense Rooftop Bar се спира на CÎROC и марката за стил в коктейлите - водка мартини.

Planet Club залага на Ketel One в своите три вариации на Bloody Mary.

5L Speakeasy Bar използва джин Tanqueray, за своите три прочита на елегантния коктейл French 75.

LARGO di Serdika също залага на джина Tanqueray, но там коктейлите са вариации върху Tom Collins.

Бар Космос/Cosmos, с помощта на скоч The Singleton, предлага своята визия за коктейла Highball.

Highball е изборът и на бар Спутник/Sputnik, но за целта те използват бърбъна Bulleit.

В OSCAR Club залагат на добрата стара Margarita като за трите версии на коктейла основа дава текилата Don Julio.

Бар KOTO използва The Singleton за своята визия за един от първите коктейли с уиски, създавани някога - Old fashioned.

В бар Кристалъ залагат на водката Ketel One за коктейлното си меню, завъртяно около Moscow Mule.

А в By The Way са на Daiquiri и ром Zacapa.

Пловдив:

Бар "Пощата" предлага своите версии на Vodka Martini, направени с Ketel One, a Club Fargo заложи на Bulleit и на коктейла Highball.

Варна:

The Martini Food and Cocktails предлага вариации върху коктейла Red Snapper с джин Tanqueray, докато The Garden Bar експериментира с Ketel One и коктейла Bloody Mary.

Повече за месеца на коктейлите на World Class Cocktail Month и всичко, което се случва около него, можете да намерите на сайта на фестивала, на страницата му във Facebook, както и на страницата на събитието във Facebook.

Наздраве!

Oще: koto  largo di serdica  one more bar  world class cocktail month  алкохол  барове  варна  коктейл  коктейли  коктейлно меню  месец на коктейлите  миксология  пловдив  софия  спутник  събития 


Още от Ad блок