Не я пийте, погледнете я... | webcafe.bg
Webcafe

Не я пийте, погледнете я...

webcafeСибина Григорова
28.11.2016, 09:20 (обновена 29.11.2017, 21:36)
метакса

Майк Хорн е многопластово отражение на уникалния характер на Метакса

НЕ Я ПИЙТЕ, ПОГЛЕДНЕТЕ Я

ВЪНШЕН ВИД

През 1888 г. Спирос Метакса, пионер във възгледите си за своето време, започва своята мисия с цел създаването на напитката, която ще се отличава със своя гладък, кадифен вкус и създава единствения по рода си кехлибарен алкохол - Метакса.

Метакса 12 Звезди е най-изтънчения израз на тази мисия, иконичната напитка, която е въплътена в новия отличителен, премиум дизайн.

Изчистеният дизайн на бутилката и кутията са първата стъпка към Метакса тестването на сетивата, което очаква всички изследователи по време на автентичните пътешествия.

БУТИЛКАТА / ЕТИКЕТЪТ

КУТИЯТА

Изчистена и елегантна. Изследвайте бутилката на Метакса 12 звезди и станете част от историята, която свързва миналото с настоящето. Обновената опаковка разкрива още по-добре същността на иконичната напитка.

Воинът от Саламина стои гордо, обагрен в злато. Той е символ на смелостта и израз на корените на дестилерията. Гравираният отстрани подпис е в знак за почит към създателя. Част от историята с международно значение, което допълва отличаващия се с майсторство етикет на бутилката. Луксозната бутилка напомня на елегантна чаша и е реверанс към тези, които знаят как да сервират фини напитки.

Красивата тапа напомня за гръцкото синьо и с реверанс към традиция съхранява златисто-кехлибарената течност.

НЕ СЕ ПИЕ, СЛУША СЕ

СЛУХ

Константинос Раптис, петият поред главен технолог от създаването на дестилерията, над 25 години, ревностно пази ценната напитка. Със своето майсторство в смесването и отлежаването на мускатови дестилати, Костас гарантира, че всяка капка Метакса е еднакво гладка и елегантна и носи характера на дестилерията.

Той притежава едновременно талант, умения и огромно трудолюбие, с които пази автентичния характер на Метакса и с преклонение издига качествата й до нови нива. Осланяйки се на инстинкта си, избира и смесва гроздови дестилати, мускатово вино, цветя и растения и усърдно постига гладкия вкус присъщ на Метакса

ETO КАКВО КАЗВА ГЛАВНИЯТ ТЕХНОЛОГ НА МЕТАКСА КОСТАС РАПТИС:

"Аз никога не бързам. Знам, че трябва време, за да се постигне съвършенство. Създадох Метакса 12 звезди от 12 различни бленди. Още от самото начало избирам най-фините и ароматни мускатови вина от о.Самос, след това ги смесвам и оставям да отлежат. Когато почувствам, че моментът е настъпил, смесвам гроздовите дестилати, отлежавали в дъбови бъчви тип Лимузен, които преди това са били обгорени до различна степен. После добавям моята тайна комбинация от цвят от майски рози и средиземноморски растения. Накрая добавям много стари мускатови дестилати създадени, отлежавали и пазени специално за Метакса 12 звезди"

Дванадесет бленди за Метакса 12 звезди. Това е майсторството, което придава на Метакса 12 звезди гладък завършек и неповторим характер.

НЕ СЕ ПИЕ, УСЕЩА СЕ

МИРИС

Изтънчените и гладки ароматни нотки на Метакса 12 звезди придават на тази единствена по рода си кехлибарена напитка истински характер. В началото откривате красиви, леки аромати на обгорен дъб, плодове и подправки. Когато напитката се отвори в чашата, живо се разкрива първата концентрирана вълна от аромати.

Сухи цветя и фини пикантни билки, кафе и шоколад, допълнени от сушени сливи и портокалови кори ни изпълват с неповторимо преживяване. Това е пътешествие от аромати, наситено с неразказани истории и незабравими спомени.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ЦВЯТ: Искрящ кехлибар с медни отблясъци.
НОС: Жив, концентриран и ароматен. Елегантни нотки на сушени смокини, портокалови кори и леки пикантни билки.
ВКУС: Кадифен, копринен, комплексен. Небцето се изпълва с интензивния вкус на черен шоколад, медени смокини и сливи, сушени портокали и малко сладник.
ФИНАЛ: Дълъг, с лека пикантност от подправките и портокаловите кори, интензивен накрая.
ABV 40°

НЕ СЕ ПИЕ, ИЗСЛЕДВА СЕ

ОПИТВАНЕ

Искрящата кехлибарена напитка Ви приканва да изследвате дълбочината на характера й, както и елегантната природа на една от най-меките и гладки напитки, които някога сте опитвали.

Затворете очи, когато отпивате за първи път. Впечатлението, което оставя този първи досег у Вас е за кадифе и коприна, точно в средата на небцето. Изведнъж се явява силния спомен за какао, който засилва усещането, подправен с вкуса на бонбони с вкус на женско биле, ободряващата свежест на изсушени портокалови кори, всички допълнени от сладката целувка на смокини и сини сливи.

След като се уталожи първата вълна от усещания, интензивността на вкусовете достига своя връх, подсилена от леки нотки на подправки и портокалови кори, които изпъкват на финала.

Метакса 12 Звезди се изследва най-добре чиста или с една бучка лед.

МЕТАКСА 12 ЗВЕЗДИ & МАЙК ХОРН АВТЕНТИЧНОСТ, СМЕЛОСТ И ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ДУХ

Личността и постиженията на Майк Хорн разкриват неговата аура на смелост и автентичност, което го прави най-подходящия Бранд Амбасадор на Метакса 12 звезди, защото е многопластово отражение на уникалния характер на Къщата на Метакса.

Спонтанната среща между Метакса и Майк Хорн, в едно с ненадминатата комбинация от индивидуалност и талант са изразени в новата кампания на Метакса 12 звезди. С участието на Майк Хорн, кампанията е покана за пътешествие, в което участват петте сетива заедно с един от най-великите изследователи на нашето време. Ценности като автентичност, смелост и изследователски дух обединяват Майк Хорн и Метакса.

АВТЕНТИЧНОСТ

Къщата на Метакса е призната по целия свят, за своите уникални творения и автентичност още от началото на 1888. Характерните за Метакса творения са най-добре изразени в Метакса 12 звезди, единствената по рода си кехлибарена напитка в света, която се отличава с комплексен и гладък вкус и изтънчен аромат.

Майк Хорн прие да поеме пътя на една нова експедиция, която по неговите думи е "истинска отдаденост на дестилерията в създаването на уникална напитка".

КОЙ Е МАЙК ХОРН

Майк Хорн става известен през 2001г. , когато успешно завършва самостоятелното си пътешествие около Екватора без да използва моторизиран транспорт. През 2004 г. завършва самотното си пътуване на Арктическия кръг, което продължава 2 г. и 3 м., а през 2006 заедно с норвежкия изследовател Борге Оусланд, става първия човек на Земята, който без помощта на кучешки впряг или моторизиран транспорт стига до Северния полюс, през зимата, в пълен мрак.

През 2007 г. Майк, Жан Троле, Фред Ру и Оливър Родуи изкачват върховете Гашербрум 1 (8035 m) и Гашербрум 2 (8068 m) без кислородни маски. През 2007 г., Майк и неговия екип стартират програма за млади изследователи. Целта на програмата е да се открият и поканят за участие млади хора от целия свят, който да изследват континентите и океаните на Земята с морските съдове Пангеа. Над 100 млади изследователи придружават Майк до 12 горещи точки по света, където въвеждат екологични и социални проекти.

През 2010г, Майк, заедно с швейцарския планински водач и алпинист, Коби Рейхен, изкачва връх Броуд Пик (8047 m) в планината Каракорам в Пакистан, без допълнителен кислород. По-късно, през 2014, Майк се завръща в Хималаите и покорява връх Макалу (8463 m) без кислород и без помощта на шерп.

През 2015 г. участва в сезон 1 на френския реалити формат „Островът - сам на света" като водещ и учи участниците в шоуто как да оцеляват повече от един месец на тропически остров без храна и чужда помощ. През май 2015, Майк Хорн тръгва на експедицията "Driven To Explore" спонсорирана от Мерцедес Бенц.

Той тръгва от Швейцария, минава през 13 държави, за да стигне до Пакистан, където прави опит да изкачи връх K2 (8611 m) от планинската верига Каракорам. През 2016 той започва втора обиколка на Земята.

Майк Хорн използва опита си, за да мотивира спортисти и хора, чиято работа е свързана с опасности и предизвикателства. През 2010г. и 2011 г. води мотивационни семинари на индийския отбор по крикет. Отборът е изправен пред предизвикателството да спечели Световната купа по крикет за 2011 г. за втори път след 28 г.

През 2012 г. той води отборът по крикет на Южна Африка на експедиция в Алпите, с цел сплотяване на отбора и подготовка за квалификациите. Последните до този момент, които имат възможност да получат знания от опита на Майк, са футболистите на Германия. Отборът отива на плаване с Хорн по време на подготовката им за Световната купа 2014, която и печелят след това.

Oще: metaxa  вкус  гърция  историята на метакса  кехлибар  костас раптис  майк хорн  медени смокини  метакса  метакса 12 звезди  мускатови вина  остров самос  портокалови кори  сливи  смокини  сушени портокали  черен шоколад 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 28.11.201623:06

тургам всички етикети на "Черноморско злато" пред метакса-та
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.06.2013, 18:16

2 popleta | 28.11.201620:54

Бренди Great Preslav е по добро.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

1 Harry | 28.11.201612:05

Бленда, не бленди!
   

оценка

+1 -0