Да снимаш "Списъкът на Шиндлер" за 60 секунди | webcafe.bg
Webcafe

Да снимаш "Списъкът на Шиндлер" за 60 секунди

webcafeВладислава Кръстева
23.02.2016, 12:11 (обновена 04.12.2017, 20:33)
списъкът на шиндлер

Снимка: © Jameson Irish Whiskey

Петя Иванова ще представи България на церемонията по връчването на наградите на списание EMPIRE в Лондон през март 2016

Римейк на легендарния филм „Списъкът на Шиндлер" грабна голямата награда в тазгодишното издание на конкурса за римейк на филм в 60 секунди на Jameson Irish Whiskey. Да създаде нова версия на култовата лента на големия Стивън Спилбърг избира Петя Иванова - режисьор на продукцията.

Петя е графичен дизайнер, но страстта й към историята, документалното кино и представянето на истински герои и техните съдби е голямото й предизвикателство. Занимава се с режисура от едва няколко месеца, но умението да събере своята история в една минута е свидетелство за скрит талант, който очаква своята реализация.

Българското жури в конкурса трябваше да избере най-добрия римейк от страната ни - филмът, който ще ни представя на финала в Лондон през март 2016. С нелеката задача да селектира българския финалист за пореден път се зае традиционното жури в конкурса в състав: Васил Василев - Зуека, Стефан А. Щерев, Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев.

Изборът на журито бе оповестен на специална церемония в столичния „Клуб 365", проведена късно снощи.

„Петя е успяла да събере цялата история и внушение на филма в една минута по един неповторим начин. Всички акценти са на точното място и посланието достига до нас по един убедителен начин." - споделя Васил Василев-Зуека.

Един от основните критерии за избор на победител е именно умението да се предаде цялостното усещане и атмосфера на един филм в рамките на 60 секунди. „Търсим майстори на късия кино разказ. Техническите умения се научават, но способността да разкажем всичко в съвсем кратко време е ключов талант и Петя успя да го демонстрира със своята версия на този емблематичен, любим на поколения филм." - добавя Драго Симеонов.

Българският победител ще полети към Лондон в края на месец март, където ще се бори на световния финал на Jameson Empire Done in 60 Seconds с финалисти от цял свят в рамките на бляскавата церемония по връчването на кино наградите на списание EMPIRE.

Претъпканата със звезди церемония на Jameson Empire Awards 2015 е един от най-дългоочакваните кино форуми в Англия и събира каймака на филмовата индустрия. Наградите EMPIRE на едноименното култово списание се връчват на базата на вот на публиката и често са определяни като едни от най-независимите в индустрията. Сред знаменитостите и тази година се открояват някои от най-големите имена в киното, а безспорно най-очаквана е появата на екипа на „Междузвездни войни 7: Силата се пробужда".

Последният епизод от култовата поредица е с цели 9 номинации в предстоящото издание на церемонията на най-популярното кино списание на планетата.

Научете повече за номинираните тук.

Българското жури ще има сериозно участие и в избора на големия финалист в Лондон през март 2016. Тази година всяка страна-участник в конкурса ще има свой представител в международното жури, което ще избере името на победителя в Jameson Empire Done in 60 Seconds 2016.

Oще: 60 секунди  jameson irish whiskey  кино  петя иванова  римейк  филм  филм за 60 секунди 


Още от Ad блок