Да подариш обяд на дете - безценно | webcafe.bg
Webcafe

Да подариш обяд на дете - безценно

webcafeAd блок
21.09.2016, 16:13 (обновена 22.09.2016, 09:14)
mastercard

Mastercard ще предостави стойността на над 3.5 милиона хранения, за да подсигури храненето на децата с визия за дългосрочното им обучение, с цел борбата с глада, както и да се даде възможност на местните фермерски общности да предоставят храна на училищата от местни производители и за в бъдеще

Mastercard и store.bg стартират кампания за всички български картодържатели на Mastercard с цел събиране на средства за програма за хранене в училищата в Руанда.

Кампанията е част от глобалното партньорство на Mastercard и Световната продоволствена програма (СПП) на ООН.

От 11-ти септември до 11-ти октомври за всяка покупка в онлайн магазина store.bg, Mastercard ще дарява сумата за едно училищно хранене на едно дете в Руанда, където според наскоро обявен доклад 43% от децата под петгодишна възраст страдат от хронично недохранване.

Mastercard и Световната продоволствена програма, най-голямата хуманитарна агенция за борба с глада в света, си партнират от 2012 г. за предоставяне на новаторски решения за постигане на целите й. Тази година Mastercard отново провежда кампания, част от „Безценни каузи", в няколко страни от Централна и Източна Европа, за да подкрепи програмата на СПП за хранене в училищата в Руанда

Mastercard ще предостави стойността на над 3.5 милиона хранения, за да подсигури храненето на децата с визия за дългосрочното им обучение, с цел борбата с глада, както и да се даде възможност на местните фермерски общности да предоставят храна на училищата от местни производители и за в бъдеще.

store.bg - един от най-големите български онлайн магазини, който предлага широк спектър от книги и образователни материали, подкрепя каузата в България и дава възможност на родителите да допринесат за добрата кауза, без самите те да плащат, просто докато инвестират в образованието на собствените си деца.

"Горда съм, че тази година българските картодържатели могат да бъдат част от тази „безценна кауза" на Mastercard - ние вярваме, че е наша обща отговорност да развиваме и прилагаме решения за устойчиво бъдеще, а подкрепата на образованието, определено е правилната посока.

Обядът в училище е жизнено важен източник на храна за децата в Руанда - осигурявайки го, ние им помагаме да придобият енергията и силата, която им е необходима, за да се фокусират върху своето образование и да разгърнат потенциала си, за да постигнат своите цели и мечти", каза Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.

Актрисата Виолета Марковска също подкрепя кампанията: "Като майка, аз прегръщам тази кауза и бих искала да поощря всички родители да мислят извън границите на нашата държава, поне за малко.


Всяко дете има правото да бъде нахранено и образовано и аз съм горда, че мога да подкрепя инициатива, бореща се с глада и бедността в една от най-уязвимите зони по света. В днешно време, благодарение на технологиите, благотворителността е по-лесна всякога и може да достигне до тези, които имат нужда от помощ, почти на мига", добави тя.


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.