Когато пазаруваш в BILLA, подкрепяш значими каузи | webcafe.bg
Webcafe

Когато пазаруваш в BILLA, подкрепяш значими каузи

webcafeAd блок
22.02.2017, 15:05 (обновена 22.02.2017, 15:14)
Малко момче в супермаркет

Снимка: © Getty images

BILLA България ще подкрепи три от своите дългосрочни кампании чрез отчисления по 0,01 лв. за всяка продадена бройка от марката BILLA

BILLA България ще подкрепи три от своите дългосрочни кампании чрез отчисления по 0,01 лв. за всяка продадена бройка от марката BILLA. През месец февруари ще бъде подпомогнат проектът за асистирано пазаруване, разработен съвместно със Съюза на слепите, като със събраната сума ще се закупят помощни средства за незрящи хора и хора с увредено зрение.

През юли и август по 1 стотинка от всеки продаден BILLA бранд продукт ще отива за инициативата „За повече деца в България", осъществявана съвместно с Фондация „Искам бебе". През месец ноември ще бъде подкрепена кампанията в помощ на децата от SOS Детски селища.

„В BILLA вярваме, че мисията на всяка отговорна компания е да работи за развитието на обществото и да инвестира в значими проекти. Затова ежедневно полагаме усилия, за да търсим решения на наболели социални проблеми и да помагаме на нуждаещи се.", коментира Управителят на BILLA България Бойко Сачански.

Благодарение на постиженията си в сферата на корпоративната социална отговорност компанията получи специална награда от Германско-българската търговско-индустриална камара. Търговската верига бе отличена и като най-значим корпоративен партньор в рамките на Първите годишни награди на SOS Детски селища.

BILLA България е последователна в подкрепата си за децата, за които се грижи сдружение SOS Детски селища. През 2016 г. компанията дари 30 000 лв. под формата на парични средства и ваучери за храна, с които бяха подпомогнати 203 деца и младежи от Трявна, Габрово, Велико Търново, София и Перник.

Парите бяха използвани за закупуването на нови мебели и за извършването на ремонтни дейности в някои от жилищата на SOS Детски селища, както и за покриването на текущи сметки за ток и парно. Дарените ваучери бяха раздадени на бенефициенти от приемните семейства, семейните домове и центровете за обществена подкрепа на сдружението.

Друг значим проект, който BILLA България се стреми да развива дългосрочно, е кампанията „За повече деца в България", осъществявана съвместно с фондация „Искам бебе". Целта на инициативата е подпомагането на двойки с репопродуктивни проблеми да сбъднат мечтата си за собствено дете. В магазините от веригата в цялата страна се предлагат благотворителни картички, като средствата от продажбата им се даряват за каузата. До момента по проекта са подпомогнати 6 двойки.

BILLA е първата търговска верига у нас, която въведе политика за асистирано пазаруване на незрящи хора и хора с увредено зрение. Проектът е разработен съвместно със Съюза на слепите и се прилага във всички магазини в страната. Служителите на компанията преминаха обучение, за да могат да оказват съдействие на клиенти с увредено зрение.

През 2016 г. с помощта на BILLA Съюзът на слепите закупи помощни средства за незрящи в областите София, Пловдив и Благоевград. 186 души се сдобиха с бели бастуни, говорещи часовници и говорещи апарати за измерване на кръвно налягане, които значително улесняват ежедневието им.

 

Oще: billa  бойко сачански  за повече деца в българия  искам бебе  пазаруване в billa 


Още от Ad блок

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.