Новият Roadhouse Grill – истински грил в сърцето на стара София | webcafe.bg
Webcafe

Новият Roadhouse Grill – истински грил в сърцето на стара София

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
10.10.2017, 13:57 (обновена 11.10.2017, 16:37)

1 от 4 снимки Назад Напред

Roadhouse grill

Снимка: © Ирена Игнатова

Ако искате да опитате хубаво месо, това е мястото

„Някога тук беше разположена централната сграда, където се приготвя бирата, отдясно бяха помещенията за ферментация, а най-вляво - администрацията." Това ни разказва Христо Паяков - вероятно един от малцината живи пивовари, някога оглавявал бирарията на братя „Прошек" на ул. Сан Стефано" 22.

В качеството си на такъв, Христо Паяков е сред официалните гости, които срещаме на откриването на ресторант Roadhouse Grill -  най-новото заведение на италианската Cremonini Group.

Още с влизането в ресторанта усещаме особена атмосфера, която не се дължи само на празничното настроение по случай откриването му. В Roadhouse Grill, освен невероятния мирис на прясно изпечено на грил месо, човек може да долови и опита да се пресъздаде духът на стара София - такава, за каквато сме чели в учебниците или са ни разказвали бабите и дядовците ни - и от друга страна - италианските изтънченост и усет към хубавите неща. А те личат във всичко - във вкуса, в интериора и топлата атмосфера, създадени от настоящите собственици на ресторанта.

По време на откриването домакините посрещат много гости и напълно естествено предвид факта, че Roadhouse Grill е едно от малкото заведения в града, където оттук насетне ще може да се опита наистина добре приготвено на грил месо.

Във вкуса му се убеждаваме и самите ние. Телешкото е звездата в менюто на Roadhouse Grill, като, разбира се, любителите на свинско, пилешко или автентични чешки наденички няма да останат разочаровани. А най-хубавото е, че дори можем сами да видим как се приготвя месото, тъй като характерна особеност на ресторанта е т.н. show cooking - отворен тип кухня.


Че виното е повече от прекрасно и създадено специално за Roadhouse Grill, можем да разберем и без да сме ценители или енолози.

В комбинация с всичко това, в заведението цари истинска италианска гостоприемност, заради която ни се иска да не си тръгваме скоро. Личи си, че всичко тук се прави с любов към храната и уважение към клиента.

Самият собственик на Cremonini Group Винченцо Кремонини, който е пристигнал от Италия в България специално за откриването на Roadhouse Grill, споделя, че успехът на ресторанта се дължи на правилната комбинация от вкус, качество и удобство, съчетани с гостоприемство и приятна атмосфера.

Това е трето заведение на Cremonini  Group в София след като компанията успешно отваря и развива другите си два ресторанта в кино комплексите Кино Арена Младост и Кино Арена Запад. А мястото на новооткрития ресторант е напоено с история.

Roadhouse Grill отваря врати точно там, където преди 133 години братя Прошек построяват своята чешка пивоварна. Дотогава в София наливно пиво се консумира само в 2-3 кръчми, като с откриването на бирарията се ражда любовта на българина към пивото и се слага начало на масовото производство на бира в България.

Тогавашната бирария създава работни места за много българи, в нея специалисти се обучават как да постигат истинския вкус на чешкото пиво, а самата технология за производство на бира започва да се модернизира.

„Чешкото пиво и до ден днешен е най-хубавото, знайте го от мен", казва ни Христо, докато разглеждаме чернобелите снимки от сграда на бирарията, окачени по стените на Roadhouse Grill.

В Roadhouse Grill бирата е най-малкото, на което ще можете да се насладите, ако посетите ресторанта. Пригответе се за богато меню, в което ще намерите сочно месо, приготвено на грил, гурме бъргъри, сандвичи и салати, класически ястия от месо, сред които свински ребърца, стек Фиорентина (T-Bone), контрафиле и други специалитети на заведението.

Освен вкус, в Roadhouse Grill ще откриете удобство, дружелюбни служители,  и, разбира се - автентична атмосфера, пресъздаваща италианския нюх за изтънченост, истинския вкус на чешко пиво и незаличимия от патината на времето дух на стара София.

Oще: cremonini group  roadhouse grill  show cooking  бирария на братя прошек  грил ресторант  грил ресторант в сърцето на стара софия  кремонини  месо  отновен тип кухня  стара софия  ул. сан стефано 


Още от Ad блок

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.