5 анимациионни сериала, които се гледат с чаша бира | webcafe.bg
Webcafe

5 анимациионни сериала, които се гледат с чаша бира

зорница аспаруховаЗорница Аспарухова
14.11.2017, 18:15 (обновена 20.11.2017, 12:30)
Гларус

Снимка: © колаж Webcafe

Simpsons не присъства в нашата класация, но дивана им нямаше как да го пропуснем

Любимото ми занимание след дълъг работен ден е удобното настаняване пред телевизора в компанията на хубав сериал или филм и едно питие.

Тази седмица комбинираме българското крафт изкушение Glarus с анимационни сериали, които можете да гледате по няколко пъти и ние лично бихме полели в компанията на приятели многократно.

Защо анимационни сериали? А защо не? Анимацията отдавна е доказала, че е жанр, който е ориентиран не само към детската аудитория, а има своите качества, за да допадне дори и на най-големите скептици, които почитат седмото изкуство.

Телевизионната индустрия печели по точки в това отношение. Сериалите си позволяват да изпадат в крайности и дори вулгарности, абсолютно възползвайки се от всички качества, които анимационното кино предоставя, като ярки метафори, хиперболи и нереалистични персонажи в нереалистични светове. В този ред на мисли избрали сме ви пет, с които да полеете цялата седмица.

Защо точно бира Glarus? Защото Glarus имат собствен стил, защото са различни и защото са леко авантюристични, което ги прави склонни към експерименти. Също като предложението ни за cartoon-уикенд. Може да намерите Glarus в няколко варианта, а за този сезон специално препоръчваме тъмния Porter. В него ще откриете повече малц, по-малко хмел - чисто вкусово - цветът му е тъмнокафяв, дъхът напомня на карамел, есен и готина нощ.

Archer


Започваме с най-вулгарния суперагент/ топ детектив, който анимационната телевизия някога е срещала. Стърлинг Арчър е смел, силен и много нетипичен. Той е син на откачена дама, шеф на агенция за топ агенти, където работи, за да разрешава различни много сложни случаи. Паралелно с това Арчър е остроумен женкар, небрежен коцкар и циничен чаровник, който заслужава ритник отзад и отпред. Не непременно в този ред. Archer е сериал, който може да ви скандализира с безочливата си вулгарност на моменти и острия си език, но паралелно с това няма да искате са спрете да го гледате.

Rick & Morty


Като повечето добри неща в този живот и Rick & Morty започна като нещо, което няма претенция и не цели да се превръща в поп-културен обръщач на мнения или нещо, което хората да наричат удобно „култов". Но точно това става. „Рик и Морти" биват създадени за вечерната програма за възрастни на Cartoon Network и бавно, но сигурно набират почитатели.

Вдъхновени донякъде от чутовния „Завръщане в бъдещето" на Робърт Земекис и Боб Гейл, шоуто проследява приключенията на лудия учен Рик Санчез и неговият внук Морти Смит, които пътуват в паралелни вселени и се борят със злото, като междувременно се справят и със скучния жив живот тук и сега. С много чувство за хумор и с хиляди препратки към известни филми „Рик и Морти" е чук, с който да си чукате късно вечер, докато пиете и се хилите.

Futurama


За разлика от повечето анимационни продукции на големи канали „Футурама" страда наказан в ъгъла, без да получи овациите, които заслужава. Което е адски нечестно. Дело на създателя на The Simpsons Мат Грьонинг, „Футурама" разказва за разносвач на пица - нелепия Филип Дж. Фрай, който е замразен за 1000 години, за да се събуди през 2999-а и да започне нов живот в един чисто нов свят пълен с роботи, вселени, междупланетарни пътувания и други щуротии.

„Футурама" търпи много промени и няма късмета на The Simpsons. Той е спрян след 4 сезона, подновен под формата на филми, но след настояване на феновете и високи рейтинги, е завършен в един последен сезон, който се излъчва през 2013 година. Препоръчваме го с две ръце, разбира се. Направен с много хумор и жестоко подценен „Футурама" си заслужава всяка минута.

BoJack Horseman


Представете си кон, който може да говори, пуши, пие и да носи много яки, цветни и лъскави дрехи. Сега си представене този кон в модерния, така добре познат на нас свят, коментиращ и участващ в най-различни събития от политически, социален или поп-културен характер. Всичко това го смесете с хумор, цинизми и ирония и ще получите онова, което BoJack Horseman е.

Дело на Netflix BoJack Horseman е смел проект, който изглежда и звучи като шоу, което само големите могат да разберат, но е нарисувано като за малки хора. Еклектичен пачуърк от интересни теми и идиотска визия BoJack Horseman е ироничното предизвикателство от нас за вас, с черен хумор и готин каст, предвождано от Уил Арнет.

South Park


Завършваме с нещо, което всеки, който познава анимационните сериали, е гледал поне веднъж. Най-циничният, краен, характерен и вторият най-дългоизлъчван анимационен сериал за големи, се нарича South Park. Бруталностите, които шоуто си позволява и с които е известно, го правят уникално по своя вид и род, а дървената му визия допълва това усещане, че май сте станали свидетели на нещо различно. South Рark не е лъжица за всяка уста.

В него има страшно много цинизми, от които дори Самюел Л. Джаксън би се изчервил, има крайно и разнородно насилие, което кара Game of Thrones да изглежда като детска площадка и идиотски сюжетни линии, в които дори  идиотските режисьорски хрумвания на Майкъл Бей, изглеждат логични. И това е чарът на South Park. Всичко друго е силата, с която стомахът ви ще издържи хумора на Мат Стоун и Трей Паркър. Полейте го с Glarus и не го мислете много, това е нашият съвет.


Още от Ad блок